Prvanović: Nastup Vučića na Pinku bio je zloupotreba položaja, da reaguje Nadzorni odbor

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović ocenio je da je današnji nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Pink bio zloupotreba položaja.
On je pozvao Nadzorni odbor da od Vrhovnog javnog tužilaštva traži da pokrene postupak radi ustanovljavanja krivične odgovornosti šefa države.
 
Prvanović je Odboru uputio mejl u kojem je naveo da je Vučić u emisiji najavljen kao predsednik republike, a da se "bavio političkom agitacijom koja se oslanja na ordinarno vređanje političkih neistomišljenika", kao i da je "politički agitovao u korist jedne političke opcije govoreći u prvom licu množine".
Dodao je da je na kraju predsednik Srbije intervju završio političkim sloganom jedne od izbornih lista.
 
"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napadao je, na političkoj osnovi, pojedine učesnike u izbornom procesu, ugrožavajući njihov integritet i lično dostojanstvo, a što je tačno ono što je Odbor osudio u našem drugom saopštenju“, ukazao je Prvanović.
Po njegovim rečima, "Vučić je aktivno narušavao jedinstvo građana Srbije, direktno deleći narod i u svojoj političkoj kampanji bavio se pitanjima koja nemaju nikakve veze sa ovlašćenjima predsednika republike".
 
Prvanović je kazao da Odbor treba da osudi takvo postupanje predsednika Srbije i da od njega traži da se uzdrži od takvog ponašanja.
 
Potrebno je zatražiti i od Agencije za sprečavanje korupcije da zauzme stav povodom toga.
  • Ivanovic Igor

    19.11.2023 06:26
    To sto govori to je on. Nema etike, nema kulturnog ponasanja, nema diplomatske tradicije sve se svodi na vredjanje i pljuvanje. Zato se u narodu kaze: To sto govoris to jesi. Za mene bez uvrede davno bi otisao u zatvor jer on sramoti sve Srbske gradjane koji se kulturno ponasaju. Znam u firmi kad radim kad se tako pocnu ponasati manageri da dokazuju da neznaju posao i onda uvek krive druge.
  • Imre

    18.11.2023 21:36
    Ne treba zameriti,tek sto je dosa sa sajma vina.
  • Akadem

    18.11.2023 20:37
    DA LI SRBIJA NE SME DA STANE?
    Mnoge fabrike koje je pustio u aktivni pogon ΛV stale su i otpustile radnike, a ΛV nije bio prisutan i on lično nije ih svečano zatvorio, kao što ih pompezno otvorio uz prisustvu ogromnog broja sendvičara i naprednjačkih funkcionera, nije bio obavešten. Da situacija sa parama je stala pokazuju svakodnevne informacije o rastu plate i penzije. Sada ΛV počinje da povećava svakodnevno plate i penzije za 2024. godinu, po njemu 2023. godine je završila najuspešnije u istoriji Srbije. Bojim se da će, mimo verovanja ΛV na neki način stajati. Naša inflacija je najveća u Evropi, cene basnoslovno rastu, osim one koje su namenski, a ne ekonomski, ograničene. Četvrtina stanovništva je na ivici sirotinje, a u okruženju vlasti izgleda najbolje žive, siti su dobrote njihovim društvom. Penzioneri, vama su najviše zataile penzije, glasajte za njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.