Unicef: Svako deseto dete u Srbiji živi u siromaštvu

Dečji fond Ujedinjenih nacija (Unicef) pokrenuo je kampanju povodom predstojećih praznika.
Unicef: Svako deseto dete u Srbiji živi u siromaštvu
Foto: Pixabay
Unicef je pozvao pojedince i poslovnu zajednicu da pokažu solidarnost prema deci.
 
Kako je saopšteno iz te organizacije, svako deseto dete u Srbiji živi u siromaštvu.
Iz Unicefa ističu da su posebno ranjive porodice s malom decom, deca iz romskih zajednica i ona koji žive na selu.
 
S obzirom na to da deca čine svega 17 odsto populacije Srbije, Unicef naglašava da je važno da svako dete dobije mogućnost da ostvari svoj puni potencijal.
Navedeno je da ako živi u porodici koja se bori da zadovolji osnovne potrebe, ako uvek stoji po strani, neprimećeno i nevidljivo, dete ima veće šanse da ranije napusti školu, doživi nasilje ili ima lošije zdravstvene ishode.
 
Unicef je pozvao poslovnu zajednicu da investira u zdravstvo, obrazovanje, socijalnu zaštitu i efikasne programe usmerene na smanjenje siromaštva jer to predstavlja temelj za napredak i razvoj dece, njihovih porodica i za unapređenje celokupnog društva.
  • D

    19.11.2023 08:41
    D
    Šta napisati? Narod je Glasao za svoju Decu i dobio! Licno verujem da će se uzeti u pamet i novim Glasanjem počistiti uzrok Siromaštva Korupcije Kriminala…koje su nas sve unistili i doveli do samog dna u 21 Veku!
  • Pa

    19.11.2023 07:22
    šta reci na ovu tužnu činjenicu? Kako razumeti? Veliko je " srce " ovog naroda koji je vazdigao 48milijardera, 33milionera i stvorio ceo "grad" od više od 100000 dece koja žive u siromaštvu a verovatno bar 2× toliko još dece koja rastu na ivici siromaštva. Ima li nekog čiste svesti, želju da opravda, objasni ovu sliku kontrasta?
  • S56

    19.11.2023 06:48
    Zlatna mizerija
    Nema sumnje da će vrdalama, tzv premijerka i mali ministar da opljunu po ovom saopštenju. Kad god neko kaže nešto loše o tigru oni tvrde da to nije istina, naravno, bez dokaza. nepomenik će još reći: Pa šta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.