Kragujevčani prijavili: Radnik EPS-a pokušao na prevaru da ih upiše na spisak SNS-a

Kragujevčani Vera i Nebojša Simić prijavili su da je radnik EPS-a, posle zamene strujomera, pokušao na prevaru da ih upiše na spisak na kome se jasno video logo i izborni slogan SNS.
Kragujevčani prijavili: Radnik EPS-a pokušao na prevaru da ih upiše na spisak SNS-a
Foto: Pixabay
Ovi Kragujevčani su to prijavili Šumadijskom centru za građanski aktivizam Res Publica, koji je ranije pozvao da im se jave građani koji su u izbornoj kampanji lično izloženi pritiscima ili poznaju osobe koje imaju takav problem.
 
Ovo se, prema rečima Nebojše Simića, desilo u sredu 8. novembra, kada su dvojica radnika Elektrodistribucije došla da zamene brojilo na njegovoj vikendici, u naselju Korman.
"Ja sam potpisao zapisnik i sve se završilo u najboljem redu. Međutim, jedan od radnika mi je onda tražio ličnu kartu. Zapitao sam se u trenutku zbog čega je to potrebno, ali sam je mahinalno izvadio iz džepa i dao. Pošto je lična karta čipovana, na njoj se ne vidi moja adresa stanovanja, pa me je pitao za ulicu i broj", objasnio je Simić.
 
To ga je začudilo, pa je pitao radnika zbog čega mu je potrebna adresa. Tada je, kaže, video da na papiru, na koji je radnik počeo da upisuje njegove podatke, stoji logo SNS i natpis "Srbija ne sme da stane", što je zvaničan izborni slogan ove stranke na izborima koji su raspisani za 17. decembar.
"Kada sam video taj papir, odmah sam ga pitao zašto me upisuje, ko mu je za to dao dozvolu i ko je od njega tražio da to radi. On se istog trenutka povukao, rekao je da će da pocepa papir, što je i uradio i počeo je da se brani. Za to vreme, njegov kolega je stalno ponavljao da on to ne radi i da nema ništa sa tim", rekao je Nebojša Simić.
 
On je naveo da se osoba koja je pokušala da ga upiše na spisak zbunila, a da su radnici odmah pokupili stvari i otišli.
 
Povodom ovog događaja, Res Publika je u iz Ogranka Elektrodistribucije Kragujevac dobila informaciju da niko od rukovodstva, niti bilo ko od zaposlenih nije dao nalog za upisivanje korisnika na stranačke ili slične spiskove.
  • @zgađen

    20.11.2023 13:05
    Ne može isto tako niko ni vama zabraniti da budete nevaspitani ološ. Imate li jedan jedini dokaz da je vlast ili bilo ko drugi organizovao tu "prevaru"? Samo jedan?
  • zgađen

    19.11.2023 18:42
    @ @Nenad
    Ne treba policija da utvrđuje da li je neko dobrovoljno dospeo na spisak, nego treba da se ukloni vlast koja organizuje takve prevare. Vaš pokušaj zamene teza je nevešt. Inače niko ne može nikom da zabrani da bude prodana duša.
  • @Nenad

    19.11.2023 18:12
    Najpre niko meni ne može da zabrani da podržim više od jedne liste ako tako želim. A drugo, na koji način treba da se vrši ta kontrola da li je lice dalo nekom podršku a da ne zna za to? Da policija ide na adresu svakog lica sa spiska i utvrđuje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija