Akademik Kostić: Masovnim potpisivanjem ProGlasa građani poručuju da im nije dobro

Nekadašnji predsednik SANU i jedan od inicijatora "ProGlasa" Vladimir Kostić ocenio je da masovno potpisivanje te inicijative govori o poruci građana Srbije da im "nije dobro" i da su "zabrinuti".
Kostić je za N1, govoreći o ProGlasu, rekao da su njegovi inicijatori želeli da podignu svest kod građana, bez obzira na to kako će glasati, kao i da je promena moguća i da je važno to što će uraditi.
 
"Taj jedan jedini glas je odlučujući, čak i kada je razlika dvostruka", kazao je Kostić.
Dodao je i da bi najveći domet predstojećih izbora bio kada bi građani shvatili da njihov glas ima smisla, da njihov angažman ima smisla i da se vredi boriti za normalnu Srbiju.
 
Prema Kostićevim rečima, napadi na inicijatore ProGlasa predstavljaju napade na nekog "ko nije u kolu", kao i da akademici nemaju druge motive kada su potpisali peticiju, sem iskrene želje da se nešto promeni u državi.
"Nećemo ucene i nećemo Skupštinu kakvu imamo. Hoćemo parlamentarni dijalog i ekonomsku jednakost. Nećemo ovu vrstu raslojavanja. Nećemo bahatost koja nas vređa. Nikada mi nije bio san da imam lamborginija, ali me vređa da mi lamborgini prepreči put na koji ja imam pravo, jer je to slobodan put", naveo je Kostić.
 
ProGlas je do sada potpisalo više od 133.000 građana.
  • ljilja

    07.12.2023 12:26
    glasanje
    Neglasanjem samo omogućavate raspodelu ,,belih listića,, u najvećem procentu onima koji osvoje najviše glasova nakon zatvaranja izbornih mesta, i omogućavate da ovo i ovakvo stanje traje i traje....Treba povremeno izvršiti zamenu. Lakše je kad se zamene rade češće.
  • Neutralac

    22.11.2023 14:21
    Samo da pitam
    A za koga da glasamo? Svi su isti, samo su im bitne fotelje zbog ličnog bogaćenja i bahaćenja. Nikako da se pojavi neko ko uliva poverenje, da ima pravi, sveobuhvatni program a ne da se predstavlja narodu tako što pljuje druge. Odavno ne glasam.
  • radmilo mc'kid

    22.11.2023 12:46
    "Hoćemo"
    "Hoćemo ... ekonomsku jednakost". U kom i kakvom odnosu i formatu je očekuje redovni akademik, donedavni predsednik SANU? Bilo bi korisno da i to zhnaju ljudi kojima se obraća preko ProGlasa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.