Prikupljaju se podaci za inspekcijski nadzor zbog Vučićevog pisma penzionerima

Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović kaže da je u toku prikupljanje podataka za inspekcijski nadzor u vezi sa pismom koje je penzionerima uputio predsednik Aleksandar Vučić.
Prikupljaju se podaci za inspekcijski nadzor zbog Vučićevog pisma penzionerima
Foto: Pixabay
Pismo im je poslato u oktobru.
 
Kako prenosi Danas, poverenik je objasnio da je njegova služba primila jednu predstavku u vezi sa potencijalnom zloupotrebom podataka o ličnosti podnosioca predstavke, koju je učinio Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).
"Primili smo jednu predstavku kojom se ukazuje na eventualne zloupotrebe podataka o ličnosti podnosioca. U toku je prikupljanje podataka od značaja za vršenje inspekcijskog nadzora nad subjektom nadzora", naveo je Marinović.
 
Prema njegovim rečima, predmet je pokrenut zbog pretpostavke da je prekršen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti prilikom slanja pisama penzionerima.
"Bilo bi neozbiljno komentarisati predmete koji su u toku, odnosno pre okončanja odgovarajućeg postupka", rekao je Marinović, objavio je Danas.
 
U pismu koje su penzioneri dobili od građanina Aleksandra Vučića, koji ga nije potpisao funkcijom predsednika Srbije na kojoj se trenutno nalazi, zahvalio im se "što su uz Srbiju" i najavio povećanje penzija i jednokratnu pomoć od 20.000 dinara u decembru.
 
Visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević početkom novembra je rekao da je za slanje oko 1.700.000 pisama Pošti plaćeno 39 miliona dinara (nešto više od 330.000 evra) i da je tu uslugu platila SNS.
  • Fića

    23.11.2023 08:43
    "Pisma bez poštara"?
    "Jedan narod, jedna patrija, jedan Vožd"...?
    Zvuči poznato ili "da okrenemo još jedan krug oko Vangee... " ...?!
  • Mendez

    23.11.2023 08:41
    @xqt
    Knjiški primer srži problema u Srbiji. Dakle, dotična ili dotični se, sudeći prema komentaru makar, ne slaže sa Vučićevom politikom. Logična pretpostavka je, obzirom da očito ima šta da zameri tom istom Vučiću, dotična ili dotični će izaći na predstojeće izbore i glasati za opciju koju uzima za prihvatljivu. Međutim, osobe koje koriste imenice poput 'vrdalama', verovatno i psuju koristeći frazu poput 'idi u peršun'. Kada bi izašle na izbore, osobe poput gorepomenute bi verovatno glasale za sve samo ne za Vučića, ali osobe koje kažu 'idi u peršun vrdalamo jedna' su osobe koje ne vole 'mrke' poglede sns opasnika i batinaša na izbornim mestima, te ipak neće izaći na izbore. Neretko imaju pasivne prihode poput izdavanja nekretnina iz nasledstva, ili žive veoma skromno, svesno i aktivno obarajući svoj životni standard, paralelno sa inflacijom i poskupljenjima. Njima se, takoreći, ne može realno naškoditi promenama na političkom i makroekonomskom planu, jer će uvek na svoj šćućureni način pregurati svaku nedaću koja pogađa društvo u kom žive. Njima je bitno samo da na njih neko ne urla, i da geometar izađe kada je komšija na poslu, kako ne bi bilo onih pogleda.

    Ima Vučić da vladari dok diše.
  • xqt

    23.11.2023 06:20
    Samo u tigru
    vrdalama će sam sebe da istraži i posle toga da objavi da je sve u redu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.