Patrijarh Porfirije: Nadam se da će Studentski grad dobiti svoj hram

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da se nada kako će Studentski grad pored kapele dobiti i svoj hram, saopšteno je iz SPC.
Patrijarh Porfirije: Nadam se da će Studentski grad dobiti svoj hram
Foto: 021.rs
Na svečanosti povodom 55. godišnjice ustanove Studentski centar Beograd patrijarh je rekao da je i sam bio stanovnik "Studenjaka" kao i brojni sveštenici i monasi.
"Studentski centar je dom mnogih generacija koje dolaze da pre svega na osnovu svojih talenata, sposobnosti i truda dostignu znanja i kvalifikacije kako bi mogli da uzmu ulogu, zadatak, poslušanje i misiju služenja svom narodu", rekao je Porfirije.
On je dodao da Crkva kao jedan od svojih primarnih zadataka vidi vaspitanje i prosvetu.
 
"Zato ćemo uvek biti sa studentima, a molimo se Bogu i nadamo se da nećemo čekati mnogo vremena da i Studentski centar, za početak neka to bude Studentski grad, pored kapele dobije ono što je kruna i smisao postojanja – svoj hram gde ćemo imati mogućnosti da na sva pitanja i praktično i konkretno svi zajedno damo odgovor, a to je molitva", poručio je Patrijarh.
 
Na svečanosti je prikazan kratak film o ustanovi koja brine o preko deset hiljada studenata smeštenih u četrnaest studentskih domova, a prisutnima su se obratili ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić, direktor ustanove Studentski centar Beograd Goran Minić, kao i student prorektor Ana Grčić.

Komentari 63

  • n.

    08.03.2024 19:04
    ne verujem
    Ne verujem šta čitam!
    Studentima fali još smeštajnih jedinica , neki čak i odustaju od studiranja jer ne mogu da plate skupe stanove u Beogradu. Nema crkva tu šta da traži. Niti im je potrebna molitva, već smeštaj … i učenje. U tom smislu, čitaonice bi im bile od veće koristi, u svakom smislu.
  • 1

    27.11.2023 08:32
    1
    E samo im to fali sve drugo imaju.
  • Niata novo

    26.11.2023 22:27
    A tek u sredini
    U Kragujevcu se gradi crkva u krugu Univerz. klinickog centra. Ej! Za pre ili posle rezervacije kod lekara pitanje je sad..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.