Ekipa filma "Čuvari formule" organizovala dobrovoljno davanje krvi

Ekipa filma "Čuvari formule" organizovala je danas dobrovoljno davanje krvi ispred tržnog centra Ušće, pošto je to ostvarenje odgledalo 200.000 ljudi.
 Ekipa filma "Čuvari formule" organizovala dobrovoljno davanje krvi
Foto: 021.rs
Reditelj Dragan Bejlogrlić je izjavio da takvim akcijama pokušavaju da podsete da svet može da ide dalje samo ako ljudi brinu jedni o drugima.
"Ova vrsta surovog kapitalizma nas okreće samima sebi, ličnom uspehu i materijalnim dobrima i gubimo interes za svet oko nas. Pokušavamo malim akcijama vezanim za film da stalno podsećamo ljude da nisu sami i da svet može da ide dalje samo ako brinemo jedni o drugima", naveo je Bjelogrlić.
 
On je novinarima rekao da su još tokom snimanja filma bili u kontaktu sa Zavodom za transfuziju, u vezi sa doniranjem matičnih ćelija, a da su kasnije dogovorili i akciju dobrovoljnog davanja krvi.
Bjelogrlić je izjavio da je uvek pitanje da li film može da pokrene ljude da uvide nešto i da bi prema današnjem odzivu rekao da film može da pokreće stvari.
 
"Obaveza javne ličnosti je da šalje poruke društvu gde živi, kakve god da su. Nije dobro kada su destruktivne, ali ima obavezu da komunicira sa društvom. To je najbolje raditi kroz delo, ali nije zgoreg i da se nekad čuje javna reč", naveo je Bjelogrlić

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija