RIK: O nepravilnostima liste Radeta Baste biće obavešteno tužilaštvo

Republička izborna komisija donela je odluku da će o slučaju nepravilnosti liste "Dosta! Evropski put" Radeta Baste obavestiti nadležno tužilaštvo kako bi se utvrdilo da li je reč o krivičnom delu.
RIK je doneo odluku da Koalicija "Dosta! Evropski put" mora u roku od 48 sati da dostavi 8.009 nedostajećih potpisa podrške građana overenih do 26. novembra, a da će u suprotnom Komisija doneti rešenje kojim se odbija proglašenje liste.
 
RIK je prethodno listi "Dosta! Evropski put" odbilo status manjinske stranke i kontrolom utvrdilo da je lista dostavila 1.991 pravno valjan potpis podrške građana.
Komisija je odlučila da izborna lista "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" mora da u roku od 48 sati dostavi 186 potpisa građana overenih do 26. novembra, a u suprotnom će doneti rešenje kojim se odbija proglašenje liste.
 
Istu meru RIK je izrekao listama "Čedomir Jovanović - Mora drugačije" i listi "Srbija na zapadu - Zoran Vuletić - Nemanja Milošević - Da se struka pita - Vladimir Kovačević".
Lista "Čedomir Jovanović - Mora drugačije" mora da prikupi 273 nedostajuća potpisa, dok lista "Srbija na zapadu - Zoran Vuletić - Nemanja Milošević - Da se struka pita - Vladimir Kovačević" mora da prikupi još 584 potpisa, u roku od 48 sati.
 
Ukoliko to ne urade, RIK će doneti odluku kojom se odbija proglašenje tih lista.
  • Nikola

    27.11.2023 08:29
    A to sto PredCednik krsi Ustav i Zakon? Nista?
  • NADA

    26.11.2023 19:26
    Za ovog bez potpisa
    Basta je na listi manjine.
  • Sima

    26.11.2023 18:12
    H,ha,ha
    Gde ce ovaj da skupi toliko glasova ??? Za ovoga se ne bi glasalo ni da bude predsednik skupstine stanara...auuu TUGEEE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija