"Rekordan broj": U inostranstvu će biti 81 mesto za glasanje na izborima

Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da se za glasanje na parlamentarnim izborima, raspisanim za 17. decembar, u inostranstvu odredi 81 biračko mesto.
Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da su primili dopis Ministarstva spoljnih poslova Srbije koje je predložilo da se za izbore 17. decembra odredi 81 biračko mesto u inostranstvu "što je do sada rekordan broj u odnosu na neke protekle izborne cikluse".
Republička izborna komisija odlučila je da naloži koaliciji "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina" da u roku od 48 sati otkloni nedostatak svoje izborne liste tako što će dostaviti najmanje 739 pravno valjanih izjava birača, koji podržavaju tu izbornu listu, overenih najkasnije 26. novembra.
Kako je rečeno, uz izboru listu je dostavljena 4.261 pravno valjana izjava birača koji podržavaju tu koaliciju, a potrebno je 5.000 potpisa da bi lista učestvovala na izborima.
 
Rok za podnošenje izbornih list stranaka, koalicija i manjinskih lista za učešće na parlamentarnim izborima koji će biti održani 17. decembra, istekao je u ponoć.
  • pajo patak

    27.11.2023 16:06
    pitanjce:
    a koliko će biti na КиМ ?
  • Топаловићи

    27.11.2023 08:48
    Има да гласају и Руси и Енглези нај већа дијаспора нам у Кини и УАЕ ти гласови ће да пресуде
  • Maša NS

    27.11.2023 08:35
    Deca
    Su mi van Srbije i oboje izlaze na glasanje. Veoma sam ponosna na njih jer su svesni koliko je važna izlaznost za normalizaciju života u Srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija