Svetlana Bojković i Slavko Kruljević: Vučić pokušava lažima da nas diskredituje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je glumica Svetlana Bojković započela društveni aktivizam "kada je on smenio njenog supruga", što su i ona i njen suprug demantovali.
Vučić je u Hit tvitu na TV Pink naveo da ga je Ceca Bojković pre četiri godine dočekala u Finskoj, kao žena ambasadora Slavka Kruljevića.
 
"A pošto ga nisam ponovo postavio, pošto nije radio kako treba bio je neaktivan, odmah sam joj postao loš", dodao je Vučić, čime je insinuirao da je slavna glumica započela svoj aktivizam zbog gubitka privilegija.
 
I Svetlana Bojković, kao i njen suprug, nekadašnji diplomata Slavko Kruljević, demantuju ove navode, piše Danas.
Kruljević ističe da nije "dobrotom SNS-a bio ambasador u Finskoj", već da je agreman za ambasadora 2012. dobio od tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.
 
"Profesionalne, karijerne diplomate u koje spadam, i mnogi drugi, ne idemo u inostranstvo nečijom dobrom voljom, već na osnovu zasluga koje smo imali u svojoj dugogodišnjoj karijeri", ističe Kruljević.
Kruljević dodaje da postoji prepiska sa Ministarstvom spoljnih poslova u kojoj se vidi da je tražio da završi mandat 2016. i da se vrati u Srbiju, što je i učinjeno, na njegov zahtev. Kako podvlači, Aleksandar Vučić nema veze sa tim, a posebno nema istine u izjavi da je tražio njegovu smenu.
 
On dodaje da su lažne izjave predsednika usmerene na kritičare režima, a pre svega na inicijatore i potpisnike ProGlasa.
 
"Svetlana i ja mislimo isto, da je jedna ozbiljna, kvalifikovana grupa ljudi koja nema nikakve ambicije da se bavi politikom, ali koja želi da promeni društvo, targetirana, i da je sve usmereno u cilju naše diskreditacije. A to se radi lažnim izjavama, na način da se integritet aktera te grupe, u ovom slučaju inicijatora i potpisnika ProGlasa, diskredituje. Vučić pokušava da lažima smanji kredibiletit tih ljudi, da bi osporio ono za šta se oni zalažu. Pokušava da ih diskredituje, i da time umanji njihov efekat na izbore", naglašava Kruljević.
 
Svetlana Bojković navodi da je njoj najveća i jedina privilegija to što se bavi poslom koji voli, te da je Vučića, prema protokolu, dočekala ne pre četiri već pre 10 godina u Helsinkiju i da im je to bio jedini susret.
 
"Vučićeve optužbe predstavljaju prebacivanje sopstvenih matrica na drugoga", ukazuje Bojković.
 
Ona dodaje da sve što je Vučić rekao jesu lažni navodi, i da u Ministranstvu spoljnih poslova postoji pismeni trag da je njen suprug tražio da se vrati kući nakon isteka mandata.
 
"Muka mi je i da govorim o tome šta Vučić priča. To je baš neki bedan nivo. Šta je hteo da kaže time, da sam nestabilnog karaktera? Da tražim privilegije? Meni ne trebaju veće privilegije od toga da sam glumica, i da se bavim poslom koji volim, a aktivizmom se bavim iz ubeđenja", zaključuje Bojković.
  • Профа

    11.12.2023 09:08
    AKO LAŽE KOZA NE LAŽE ROG
    Na zvaničnom sajtu Ambasade Republike Srbije u Finskoj piše sledeće:
    Opoziv Nj.E. Slavka Kruljevića sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Finskoj
    16. novembar 2016. godine
    U skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, na sednici održanoj 13. septembra 2016. godine, izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Republici Finskoj, Nj.E. Slavko Kruljević, zvanično je napustio Republiku Finsku dana 16. novembra 2016. godine.
    Dužnost otpravnika poslova a.i, do dolaska novog ambasadora, obavljaće zamenik šefa misije Isidora Đorđević,
    Dakle, svako može da proveri da je NJ. E. OPOZVAN 2016. godine u vreme kada je AV bio Predsednik vlade RS:
  • Аутогол опозицији

    28.11.2023 13:51
    А шта ћеш ти у политици?
  • Neka

    28.11.2023 09:12
    Neka
    Neka dokaze?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija