Osude napada na Đorđa Miketića: Šešeljizacija Srbije u punom jeku

Stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde i Zeleno-levi front osudili su pretnje i napade kojima su izloženi narodni poslanik Đorđe Miketić i njegova porodica.
Iz stranke Zajedno navode da predsednika Srbije Aleksandra Vučića smatraju za direktno odgovornog za ove nemile događaje "pošto je svojim izjavama na televiziji Pink praktično napravio poziv svima onima koji su spremni da na bilo koji način napakoste Miketiću". 
 
"Ovo samo pokazuje koliko je sam vrh vlasti sklon nasilju i ne preza ni od čega kako bi zastrašivao svoje političke neistomišljenike. Miketić nije pod napadima zato što je uradio bilo šta nezakonito, nego zato što je kandidat za beogradskog odbornika na listi Srbija protiv nasilja", navode u ovoj stranci.
Oni pozivaju sve političke aktere i medije da se uzdrže od ovakve vrste obračuna sa neistomišljenicima, jer svi imaju pravo na privatnost koja mora biti zaštićena i bilo čija porodica ne sme da bude izložena šikaniranju zbog političkog delovanja.
Stranka slobode i pravde navodi da je Šešeljizacija Srbije u punom jeku i da u dobro poznatom radikalskom maniru, ne prezajući ni od čega, napredni radikali napadaju političke protivnike. 
 
"Aleksandar Vučić je sinoć najavio, a naprednjački izvršioci odmah realizovali puštanje u javnost privatnih Miketićevih fotografija. Nekada su to radili da bi se osvetili novinaru Slavku Ćuruviji, pa su slike seksualnog čina njegove tadašnje partnerke štampali na flajerima koje su delili po Beogradu. Danas to rade putem mobilnih telefona i mreža", navode iz ove stranke. 
 
"Isti ljudi - iste metode. Ista politka. I posledice", zaključuju iz Stranke slobode i pravde.
 
Iz Zeleno-levog fronta su naglasili da je uznemiravajuće što su Miketićeve privatne fotografije zloupotrebljene i ukazali da to predstavlja direktan napad na njegovu privatnost i integritet.
 
"Još više zabrinjava činjenica da je porodica poslanika Miketića postala meta uznemiravanja, čime se prelaze granice političke borbe, ulazi u sferu ličnog i ide se ka tome da se teroriše čitava porodica", navodi se u saopštenju.
 
Ocenjenjeno je da je nedopustivo da prilikom gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Pink takve akcije budu najavljene, što pokazuju ozbiljan nedostatak političke odgovornosti i etike, ali i razmere zloupotrebe državnih institucija za borbu sa političkim neistomišljenicima.
  • @pape

    28.11.2023 11:10
    Lisac
    Ja sam zakleti komunista i biću do groba. Služio sam vojsku i branio domovinu pod zakletvom. Preko noći nisam prodao ni izdao nikoga. A ovaj je bruka i stamota današnjice.
  • više decenija

    28.11.2023 09:11
    se ovom zemljom sistematski širi i ukorenjuje banalni primitivizam, lažni skorojevicki, snobovski elitizam, bolesni egoizam i sl. Zaslužni za sve ovo su u prvom redu nosioci vlasti sa svim svojim medijskim agitatorima. Dobrovoljno placamo nacionalne televizije da nas truju mentalnim otpadom vlastodržaca.
  • pape

    28.11.2023 09:08
    @Stari lisac
    Au, lišče, pa taj je vaš od starta. Sad se samo pronašao, što bi se reklo, svoj na svome. Nemoj se sramotiti, nego malo uključi mozak, pa dobro razmisli koga ćeš zaokružiti 17.12.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija