Vučić u vestima prikazan mahom pozitivno, Brnabić isto, a ministara skoro da nema

U centralnim informativnim emisijama u prvoj polovini novembra polovinu vremena na nivou funkcionerske kampanje zauzeo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Druga polovina pripada premijerki i ostalim članovima Vlade Srbije, pokazuju podaci Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).
 
Kako su saopštili, Aleksandar Vućić, kao predsednik republike, u nešto manje od 30 odsto vremena izrazito pozitivno je predstavljen kao javni funkcioner.
Posmatrajući izveštavanje o javnim funkcionerima u okviru centralnih informativnih emisija na RTS, Pinku, Prvoj, Happy, B92 i N1 od prvog do 15. novembra, BIRODI je zabeležio da je Vučić ukupno zauzeo 4,4 sata, od čega je pozitivno predstavljanje bilo u 57 odsto, a izrazito pozitivno u 28 odsto vremena.
 
Premijerka Ana Brnabić viđena je u sat i sedam minuta, a 71 odsto izveštavanja bilo je pozitivno.
BIRODI je još naveo da je ministar finansija Siniša Mali u dnevnicima predstavljen 45 minuta, od toga 87 odsto pozitivnog izveštavanja, dok se o skoro svim ostalim ministrima izveštavalo po manje od 15 minuta, uglavnom pozitivno.
 
BIRODI je naveo i da se u funkcionerskoj kampanji u vestima nisu pojavljivali ministri Jelena Tanasković, Aleksandar Martinović, Danica Grujičić, Nikola Selaković, Slavica Đukić Dejanović i Edin Đerlek.
 
Funkcionerska kampanja je pre svega medijski problem, odnosno indikator nefunkcionalnosti medija, koji umesto da budu sredstvo informisanja, analiziranja, dijaloga i propitivanja u ime građana, mediji se u funkcionerskoj kampanji izveštavanjem stavljaju u funkciji promocije i propagande javnih funkcionera, navedeno je u saopštenju BIRODI-ja.
  • Мирко Топаловић

    28.11.2023 13:21
    Слободане ружо бела кад ћеш доћи ти до Срема,чекају те издајице твоје Мире другарице
  • Filarije

    28.11.2023 11:24
    Pa neće valjda biti pozitivni oni jadnici od tzv.opozicije!
  • Sofronije

    28.11.2023 11:01
    Srbija- Vucic je usavrsila Gebelsov sistem dezinformacija i Staljinov sistem vladanja narodnih neobrazovanih krezubih srpskih plemena..i time unazadio drustvu i vratio u srednji vek..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija