Agencija za sprečavanje korupcije upozorila Vesića zbog funkcionerske kampanje

Agencija za sprečavanje korupcije uputila je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dopis u kome se ministar Goran Vesić upozorava zbog funkcionerske kampanje.
Agencija za sprečavanje korupcije upozorila Vesića zbog funkcionerske kampanje
Foto: 021.rs
On se upozorava da u aktuelnoj kampanji za predstojeće izbore učestvuje u takozvanoj funkcionerskoj kampanji, piše danas portal Nova.rs.
 
Portal navodi da je agencija za sprečavanje korupcije 20. novembra ove godine primila prijavu protiv Vesića zbog sumnje da je povredio odredbe člana 50 Zakona o sprečavanju korupcije.
Prijava, u koju je Nova.rs imala uvid, odnosi se na tekst i video snimak koji je Vesić, potpisan kao ministar, objavio na zvaničnom Instagram nalogu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - "vesicg".
 
"16.11.2023, Suvojnica, lepo mesto u Surdulici. Došao sam novim putem od Ekutinaca do Surdulice. To je put koje je uradilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na predlog predsednika Vučića… Svake godine uradićemo nešto novo u ovom mestu i u svakom drugom naseljenom mestu. I to je politika Aleksandra Vučića i zato Srbija ne sme da stane", navodi se u toj objavi na društvenoj mreži.
Zakonom o sprečavanju korupcije, između ostalog, propisano je da javni funkcioner može da vrši funkciju u političkoj stranci i da učestvuje u njenim aktivnostima ako to ne ugrožava vršenje javne funkcije i ako to nije zakonom zabranjeno.
 
Navodi se i da javni funkcioner ne može da koristi javne resurse za promociju političkih stranaka i političkih subjekata, kao i da je dužan da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem vrši javnu funkciju, ili stav političke stranke.
  • ===

    29.11.2023 09:46
    "Navodi se i da javni funkcioner ne može da koristi javne resurse za promociju političkih stranaka i političkih subjekata, kao i da je dužan da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem vrši javnu funkciju, ili stav političke stranke."

    Kakva glupost! Ako je javni funkcioner, onda ga placaju gradjani da radi za njih i nikako ne moze da istupa kao stranacki covek, ali ovo je Srbija, zemlja cudesa...
  • felix

    29.11.2023 09:43
    glasajte
    za bivši režim , oni ne mogu ni biti u funkcionerskoj kampanj jer ništa , nikad ne rade !
  • Baki

    29.11.2023 09:04
    Dovoljno je pročitati ovaj članak i sve vam je jasno. Nije se rodio čovek koji je imao više poltrona. Gde će ti ljudi kada završe sa svojim bezvlašćem, ohološću i uvlačenjem? Verovatno u drugu partiju na vlasti. Naša jedina demokratija je da na dan izbora iskoristimo taj trenutak da glasamo po svojoj savesti. Sve što pišemo i pričamo nema efekta bez pomenutog trenutka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija