Nemačka na Kosovo šalje dodatnih 150 vojnika

Šefica nemačke diplomatije Analena Berbok izjavila je danas posle sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a u Briselu da će njena zemlja na Kosovo poslati dodatnih 150 vojnika.
"Na Zapadnom Balkanu mir često visi o koncu. Obaveze NATO-a i EU idu ruku pod ruku. Misija EUFOR-a obezbeđuje sigurnost u Bosni i Hercegovini, a NATO KFOR na Kosovu. Nemačka će dati do 150 dodatnih vojnika KFOR-u", izjavila je Berbok.
 
Visoki predstavnik EU Žozep Borelj izjavio je da su Kosovo i Srbija bile teme razgovora na sastanku ministara spoljnih poslova NATO-a.
On je, kako prenose prištinski mediji, pozvao Kosovo i Srbiju da stvore uslove za primenu sporazuma.
 
"Pozivamo Kosovo i Srbiju da povećaju spremnost da se dogovore o svom evropskom putu", rekao je Borelj.
Prema njegovim rečima, saradnja EU i NATO na Kosovu je od vitalnog značaja za situaciju na severu Kosova.
 
Borelj je dalje rekao da će nastaviti da obezbeđuju stabilnost u ovom delu Kosova i na administrativnoj liniji sa Srbijom.
  • Miloš iz Zemuna

    29.11.2023 09:11
    objavite mi komentar
    Priča se po BGu, spremaju se četnici da oslobode Kosovo. Jel to istina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija