Izborna komisija u Rači odbila listu opozicije 33 sata nakon zakonskog roka

Opštinska izborna komisija u Rači odbila je listu "Koalicija Rača protiv nasilja - Narodni pokret Srbije - Stranka slobode i pravde - Demokratska stranka - Novo lice Srbije" 33 sata nakon roka.
Izborna komisija u Rači odbila listu opozicije 33 sata nakon zakonskog roka
Foto: 021.rs
To je izjavio danas prvi na toj listi Jovan Golubović.
 
"Glavni propust OIK je taj što su rešenje doneli van zakonskog roka, i isto doneli kršeći zakon. Rok za odgovor, tj za proglašenje liste je bio 24 časa, a oni su doneli rešenje o odbacivanju 33 sata nakon zakonski utvrđenog roka", rekao je Golubović za N1.
Dodao je da ta koalicija sprema prigovor u kome se poziva na prekoračenje roka, na rešenje koje je "nerazumljivo", na zakonsku regulativu koja je, kako tvrdi, pogrešno ili suprotno primenjena u donošenju rešenja o odbacivanju.
"Nakon toga ostaje nam tužba Višem sudu, i krivične prijave prema svim odgovornim licima", kazao je Golubović.
 
OIK, prema rečima Golubovića, tvrdi da su izjave birača te liste starije od Aneksa sporazuma, iako su "potpuno zanemarili okolnost da su imali potpisan sporazum pre početka overe izjava".
 
Opštinska izborna komisije u Rači proglasila je dve odborničke liste za lokalne izbore 17. decembra - naprednjaka i socijalista.
  • Vojkan

    01.12.2023 17:10
    Sta sve nece da urede nazadnjaci samo da ostanu na vlasti.Oterajmo bandu jednom za svagda.Lustracija posle toga,odmah.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.