RIK utvrdio zbirnu izbornu listu za parlamentarne izbore: Pogledajte redosled

Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je danas zbirnu izbornu listu za parlamentarne izbore 17. decembra na kojoj se nalazi 18 lista sa ukupno 2.817 kanidata.
RIK utvrdio zbirnu izbornu listu za parlamentarne izbore: Pogledajte redosled
Foto: 021.rs
Pod rednim brojem jedan na izbornoj listi je "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", sledi lista "Ivica Dačić -Premijer Srbije", a pod rednim brojem tri je lista "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".
 
Četvrta po redu je lista Dveri i Zavetnika "Nacionalno okupljanje", a potom, na petom mestu nalazi se "Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju", dok je šesti po redu Savez vojvođanskih Mađara.
Na sedmom mestu je koalicija "Srbija protiv nasilja", na osmom "Ujedinjeni za pravdu" koju čine stranka Pravda i pomirenja i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, pod brojem devet je Stranka demokratske akcije, a deseta po redu je lista Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju.
Pod brojem 11 je Narodna stranka, 12. po redu je koalicija Dobro jutro Srbijo koju čine "Dosta je bilo", Socijaldemokratska stranka i "Otete bebe", na 13. mestu je lista "Politička borba Albanaca se nastavlja", dok je pod brojem 14 lista "Mi - Glas iz naroda" Branimira Nestorovića.
 
Na 15. mestu je lista "Srbija na Zapadu - Da se struka pita", na 16. Ruska stranka, 17. po redu je "Mora drugačije" Čedomira Jovanovića, dok je 18. Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina.
  • Andrija Šrek

    02.12.2023 11:21
    A Vojvođani?
    Ne razumem zašto vojvođanske stranke ne učestvuju na parlamentarnim izborima.
  • Професор

    02.12.2023 00:02
    Добитна комбинација су листе 4,5 и 11. Остали западне марионете.
  • @ 4,5...

    01.12.2023 21:09
    Na žalost oni nisu opozicija oni samo čekaju da nas zajašu. Nama je svejedno, na ovim izborima je ili kurta ili murta a oporavka nema.
    Poznajem brojne likove iz NS sa tih lista svi do jednog zaposleni po JKP ili na grbači naroda na neki drugi apsolutno parazitski način, bar ovi na vrhu liste koji kao nešto treba da uđu... Posebna priča su Dveri, DSS i Narodna stranka koja je komplet neka bivša vlast, sramota. Ovi sa liste nasilja su tek cvećke bez ijednog zglavnog gradskog lika a o tadiji i ovom koalicionom kameleonu ne vredi ni pričati oni 0,5% neće uvatiti jer njima ni rodbina ne veruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.