U podrumu na Savskom vencu držao ručni minobacač i oružje, podignuta optužnica

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Filipa D. (40) jer je u podrumu i stanu, na Savskom vencu držao ručni minobacač, pištolj i municiju.
U podrumu na Savskom vencu držao ručni minobacač i oružje, podignuta optužnica
Foto: 021.rs
Okrivljenom se na teret stavlja krivično delo "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je danas. 
Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. 
Policijski službenici su, vršeći po naredbi suda pretres stana u kojem okrivljeni živi i drugih prostorija, 12. septembra ove godine u podrumu pronašli ručni minobacač za koji je balističkim veštačenjem utvrđeno da predstavlja sredstvo velike razorne moći, a koji je okrivljeni nevlašćeno držao.
 
U ormaru, u hodniku stana pronađen je pištolj marke "Crvena zastava" 99, sa pripadajućim okvirom i 10 metaka u pištolju, kao i još šest metaka, dok je jedan metak pronađen u fioci na terasi, koje je okrivljeni takođe nevlašćeno držao.
  • Protiv oružja

    02.12.2023 12:17
    Protiv oružja
    Nek' se nađe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija