Prvanović osmi put traži da Nadzorni odbor reaguje povodom Vučićevih predizbornih nastupa

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović ocenio je da je večerašnji nastup Aleksandra Vučića na predizbornom skupu SNS u Areni još jedan u njegovoj funkcionerskoj kampanji.
On je pozvao Odbor da hitno osudi zloupotrebu položaja i kršenje zakona.
 
"Bez ikakve dileme Vučić je nastupao kao predsednik republike, tako je predstavljen, sam je o sebi rekao da je predsednik i nije napomenuo da ne nastupa kao predsednik republike. I u ovom svom nastupanju bavio se besramnom političkom agitacijom u korist jedne, a na štetu drugih političkih opcija", naveo je Prvanović.
On je zatražio da Odbor pošalje dopis Vrhovnom javnom tužilaštvu sa zahtevom da pokrene postupak radi ustanovljavanja krivične odgovornosti predsednika republike, u vezi sa kršenjem odredbi Ustava i zakona kojima se regulišu uloga, ovlašćenja i prava predsednika reublike.
Traži i da uputi dopis Agenciji za sprečavanje korupcije da zauzme stav povodom ovog događaja i pokrenu postupak u skladu sa svojim nadležnostima.
 
"Zahtevam i insistiram na tom zahtevu da se o mojim predlozima Odbor izjasni. Na ovome insistiram u kontekstu podnošenja krivične prijave protiv članova Odbora koji svesno i namerno saučestvuju u kršenju propisa od strane predsednika republike", istakao je Prvanović.
 
Podsetio je da se osmi put obraća Odboru da osudi Vučićevu zloupotrebu položaja i kršenje zakona.
  • Demagog

    03.12.2023 08:02
    Podvlačenje crte
    Samo neka podnosi, ništa se od toga neće baciti. Nadam se da neko sve pedantno beleži i vodi evidenciju svih kršenja zakona i društvenih i etičkih normi predstavnika ove vlasti. Isto tako se nadam da će doći vreme da se vidi kome koliko po zakonu sleduje, bez olakšavajućih okolnosti.
  • Mani ga Mito prijave

    02.12.2023 23:10
    Čitalac iz Nemačke
    Može on da se obraća ne osmi nego osamstoiosmi put Agenciji za borbu protiv korupcije -pa šta? Sve u državi Srbiji je pod čizmom Aleksandra Vučića. Zar Prvanović zaista veruje da će neko -npr. policija, tužilaštvo, sud itd. stati Vučiću na put? Nema šanse jer je Srbija odavno postala vlasništvo porodice Vučić i nekolicine njegovih najbližih saradnika. A narod? Ko bre, pita narod. Narod je tu da podmićen novcem iz kredita koje će baš taj narod decenijama morati da vraća, da 17. decembra na izborima glasaja za AV. Čak i ako masa ljudi ne glasa za AV -on će ipak muvačinama i prevarama "pobediti" i ostati da i dalje jaše Srbiju i izrabljuje narod.
  • svircevic

    02.12.2023 22:58
    Uzalud Vam trud sviraci
    Institucije na funkcionisu drzava je oteta davno tako da uzalud Vam trud svirači...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.