Premijerka Italije Đorđa Meloni danas u poseti Srbiji

Premijerka Italije Đorđa Meloni danas će posetiti Srbiju.
Meloni dolazi u prvu posetu Srbiji otkako je izabrana za predsednicu Vlade Italije. 
 
Za 13 sati je predviđen svečani doček ispred Palate "Srbija", a zatim će uslediditi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Vučić je pre dva dana, na pitanje da li će tema razgovora biti i mogućnost da se Italija aktivnije uključi u pregovore sa Prištinom, o čemu je ranije govorila Meloni, za RTS kazao da će i to biti tema, ali i bilateralna saradnja dve zemlje i ekonomski odnosi.
Predsednik je rekao da je poseta Meloni važna za naše političke odnose i dalju podršku Italije napretku Srbije na putu ka Uniji, ali i zato što je Italija u Evropskoj uniji po značaju drugi partner Srbije, a ukupno, treći najznačajniji partner Srbije.
 
Đorđa Meloni je prva žena premijer u Italiji. Na toj funkciji je od oktobra 2022. godine.
  • Dule

    03.12.2023 22:41
    @Da

    Prosli put kad je dosla na Balkan, ugovorila je doseljavanje migranata iz Italije u Albaniju, sto je nama sa Open Balkanom napravilo dosta problema.

    Mi treba da budemo besni na nju, a ne ona na nas.
  • Da

    03.12.2023 09:22
    Ja se nadam da će doći besna.

    Radi svih nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.