Vučić potvrdio: U Kragujevcu će se proizvoditi električni "Fiat panda"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će grupacija Stelantis u Kragujevcu proizvoditi električni automobil "Fiat panda".
Vučić potvrdio: U Kragujevcu će se proizvoditi električni "Fiat panda"
Foto: Pixabay
Da će Kragujevac biti dom novog modela električne "pande", govori se od kada je Stelantis preuzeo fabriku i od kada je obustavljena proizvodnja "Fiata 500 L".
 
To su krajem novembra objavili i italijanski mediji, a ovo je prvi put da je jedan zvaničnik istu informaciju i potvrdio.
Vučić je posle sastanka sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni kazao da će proizvodnja električne "pande" povećati trgovinsku razmenu između Italije i Srbije. On nije precizirao kada će proizvodnja novog modela početi.
 
Trenutna generacija "Fiata pande" proizvodi se u blizini Napulja u Italiji, a novi model se očekuje sredinom 2024. godine.
Grupacija Stelantis nastala je 2021. godine spajanjem francuskog PSA i Fijata Krajsera. 
 
Rojters podseća da su srpske vlasti sa grupacijom potpisale ugovor vredan 190 miliona evra za proizvodnju električnih vozila u Kragujevcu.
  • Nikola

    04.12.2023 09:10
    A Jututunci sve veruju. Kopace se u Srbiji litijum da bi bilo baterija za te elektricne Pande. A Pande ce doci kada Kinezi naprave fabrike vode po Srbiji i rese vodu u Zrenjaninu. Sve ce se desiti do 2027. godine kada treba da budu novi izbori. A da! Svi srbi ce imati socijalne zube da bi mogli da jedu jeftini parizer.
  • Hm

    04.12.2023 08:19
    Hm
    Kako ce se ponašati kad bude bio zaglavljen u ledu?
  • S56

    04.12.2023 07:10
    Posle letećih, sada električni
    Ponovo priča iz 1001 noći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.