Vlada Kosova objavila o čemu su Jovanović i Kurti razgovarali

Vlada Kosova je saopštila da je kosovski premijer Aljbin Kurti primio u posetu "liberalnog političara iz Srbije" Čedomira Jovanovića.
Razgovarali su o najnovijim dešavanjima na Kosovu i u Srbiji i odnosima dve zemlje, navodi se u saopštenju kosovske vlade.
Dodaje se da je bilo reči i o potrebi jačanja vladavine prava na Zapadnom Balkanu, značaju demokratizacije društava i institucija, političkom pluralizmu, poštovanju ljudskih prava i nacionalnih manjina kao garanta mira i bezbednosti u čitavom regionu.
Čedomir Jovanović je juče na društvenoj mreži X naveo da se u Prištini sreo s Kurtijem, kog, kako je istakao, poznaje 30 godina.
 
On je istakao da posle razgovora s kosovskim premijerom veruje da je "krv prolivena u Banjskoj" poslednja koja je prolivena između dva naroda.
  • Zanovetalo

    04.12.2023 12:17
    Cedica uvek na usluzi
    Kurir bio,kurir i ostao.Nekad je po zadatku isao u Silerovu, Bacvansku, i znalo se po cijem nalogu.I sad je to radio po zadatku,ili mozda po molbi,ali ne znamo cijoj.A mozda neko i zna?
  • ruki

    04.12.2023 10:28
    sprdatori politikantski
    Kakva je ovo sprdačina majko draga....
  • Bojan

    04.12.2023 09:42
    ...
    Čeda bi išao i kod Putina, Kim Jong Una, Ante Pavelića ili Donalda Trumpa ako će mu to obezbediti neko finansiranje. Neprijatno ga je i gledati i slušati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija