Austrijska policija dronovima nadzire granicu Srbije i Severne Makedonije

Austrijska policija dronovima pomaže Srbiji u nadzoru granice sa Severnom Makedonijom, rečeno je austrijskoj agenciji APA u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beču.
Austrijska policija dronovima nadzire granicu Srbije i Severne Makedonije
Foto: Pixabay

"Tesna prekogranična saradnja u borbi protiv brutalnih krijumčara ljudi je apsolutno neophodna. Znanje austrijskih specijalista za dronove zato je traženo i na granici Srbije i Severne Makedonije", rekao je agenciji ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

Kako navodi APA, vlasti u Beogradu su prošle nedelje pokrenule intenzivne mere na granici sa Severnom Makedonijom i sa Bugarskom, što je rezultiralo i značajnim smanjenjem ilegalnih migracija u Austriji, odnosno prelazaka granice na području pokrajine Burgenland/Gradišće, koja graniči sa Mađarskom.
To se, kako navodi APA, dovodi u vezu kako sa pojačanim kontrolama duž migrantskih ruta, tako i sa pojačanim patrolama austrijske policije na granici sa Mađarskom.
 
Prema navodima ministarstva u Beču, trenutno je u pojedinim državama Balkana i u Mađarskoj angažovano više od sto austrijskih policajaca.
 
U Srbiji je stacionirano 13 policajaca koji raspolažu najmodernijom tehnikom kao što su autobusi sa sistemima za termoviziju i dronovi.
  • Tozo

    05.12.2023 12:43
    Što se bunite, kad vaši sinovi rade gradnju, grejanje i vodovod po Austriji, valjda mogu i njihovi sinovi da letu dronove po Srbiji.
  • PetarPP

    04.12.2023 20:12
    @PeraDetlic
    U okupiranoj zemlji okupator radi šta hoće.
    Mislim, znaš ti to dobro.
  • PeraDetlic

    04.12.2023 17:07
    Nasi nisu sposobni sami da cuvaju 2 koze, a ne granicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.