U Beogradu ove godine više od 2.000 lažnih dojava o bombama

Samo u Beogradu ove godine je bilo više od 2.000 lažnih dojava o postavljenim bombama, rekao je Radio-televiziji Srbije pomoćnik komandanta Policijske brigade Radojko Caran.
U Beogradu ove godine više od 2.000 lažnih dojava o bombama
Foto: 021.rs
Caran je kazao da policija ne radi sa pretpostavkama, već sa činjenicama, istakavši da policija odmah po prijavi izlazi na teren.
 
U jednu osnovnu školu na Novom Beogradu danas su stigle dve dojave o postavljanju bombi, a Caran je rekao najviše dojava stiže u obrazovne ustanove.
"Najčešće su na meti bile osnovne i srednje škole, fakulteti i Aerodrom 'Nikola Tesla' u ranijem periodu", kazao je Caran.
 
Naveo je da je procedura po dobijanju prijave strogo definisana u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Na pitanje koliko vremenski traje pregled objekta, Caran je rekao da to zavisi od veličine objekta i broja pripadnika MUP koji su na terenu.
 
"Pristupa se planski, pregleda se sektor po sektor i obraća se pažnja na sve sumnjive predmete, predmete koji ne pripadaju tom prostoru ili osobama koje borave u tom prostoru, kao kada bi u vašem studiju bio ranac koji ne pripada nikome iz ekipe", objasnio je Caran.
 
Prema njegovim rečima, kada se takav predmet pronađe, dolaze kontradiverzione ekipe sa zaštitnom opremom, specijalnim uređajima i službenim psima za otkrivanje eksplozivnih naprava i proveravaju predmet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.