Niš odustao od vatrometa za Novu godinu, novac ide u humanitarne svrhe

Doček Nove godine na Trgu kralja Milana u Nišu biće organizovan bez uobičajnog vatrometa.
Niš odustao od vatrometa za Novu godinu, novac ide u humanitarne svrhe
Foto: 021.rs
Novac koji je za tu namenu bio planiran u budžetu grada biće uplaćen u humanitarne svrhe, saopštilo je danas Udruženje za zaštitu životinja "Pit".
 
Prema navodima tog udruženja, odluka o preusmeravanju para u humanitarne svrhe doneta je na sastanku sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.
U tom udruženju su podsetili da već godinama kroz akciju "Stop petardama" ukazuju koliki problem životinjama predstavlja upotreba pirotehničkih sredstava.
 
Udruženje "Pit" pozvalo je i ostale gradove u Srbiji da slede primer Niša i da novac koji su planirali za nabavku vatrometa doniraju u humanitarne svrhe.
Za sada nije saopšteno koliko je para planirano za nabavku vatrometa u Nišu, ali je gradonačelnica Dragana Sotirovski prošle nedelje rekla da će organizacija koncerata u noći 30. i 31. decembra, koštati grad 10,9 miliona dinara.
 
Na trgu će, kako je najavljeno, 30. decembra uveče nastupiti Riblja Čorba, a u novogodišnjoj noći biće organizovan zajednički koncert Bobana Zdravkovića i Violete Miljković.
  • Adam

    05.12.2023 22:06
    Bravo
    E konačno svetli primer grada u ovom mraku od Srbije. Kapa dole Nišlije :-) Da se svi ugledamo na vas
  • bzv

    05.12.2023 18:33
    Bravo Nišlije!!! Ionako nemamo leba da jedemo samo nam treba vatromet
  • Mare

    05.12.2023 18:14
    Odustanite i od SNS pajaca i njihove seljane i da sav novac ode u humanitarne svrhe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija