Pijanista pušten iz policije

Umetnik Andrej Josifovski Pijanista pušten je iz policije, obijavila je večeras organizacija Kreni-promeni na društvenoj mreži Iks.
On je priveden ranije danas ispred Skupštine Srbije, pošto je na postamentu spomenika napisao "Mama, kako to da su konji zajahali ljude?!".
Radomir Lazović, prvi na listi "Srbija protiv nasilja" na republičkim izborima, napisao je na Fejsbuku da je Josifovski grafit ispisao veštačkim snegom koji se lako i brzo skida.
Direktor kampanje "Kreni - Promeni" Savo Manojlović pružio je podršku umetniku Josifovskom.
 
 
Pijanista je Beograđanima poznat po neobičnim i kontroverznim instalacijama, poput postavke ispred Skupštine Grada Beograda u obliku falusa, okićenog novogodišnjim svećicama. 
  • Драган

    06.12.2023 15:54
    по
    По џепићу, па нека шара и следећи пут.
  • Sofija

    06.12.2023 07:49
    Mrtvi su zajahali zive.Nije to nikakva uvreda za politicare.To je ono sto sami sebi radimo u porodici.Politicari su samo odraz i predstava.
  • SuperN.

    05.12.2023 21:53
    Hee dobar si Josifovski, sa osvrtom na ekološki sprej, svidja mi se
    Jedino śto su konji ipak obzirne životinje, trebalo je pisati "mule" zajašile ljude

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.