Koalicija za slobodu medija o Oliveri Zekić u SS uniformi: Degutantno, promoviše nacizam

Koalicija za slobodu medija saopštila je da je zgrožena besprizornim gestom predsednice Saveta REM-a Olivere Zekić koja je na svom Telegram kanalu postavila fotografiju u nacističkoj SS uniformi.
Koalicija ističe da je zgrožena i još besprizornijim "objašnjenjem" da je to uradila "iz čiste provokacije".
 
"Koga provocira Olivera Zekić promovišući nacističku uniformu - milione žrtava Holokausta", pitaju iz Koalicije.
Podsećaju da je SS divizija bila elitna formacija oružanih snaga Trećeg rajha, odgovorna za najstravičnije zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata.
 
"Apsolutno je bestidno i degutantno i to što je u pokušaju pravdanja tog gnusnog čina Olivera Zekić za karikature Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića navela da su 'mnogo gore' od uniforme koju je ona odabrala za fotomontažu kojom se promoviše na društvenim mrežama", dodaje Koalicija.
Koalicija stoga poziva nadležne organe da što pre reaguju i primene Zakon o zabrani neonacističkih ili fašističkih manifestacija i zabrani upotrebe neonacističkih i fašističkih simbola.
 
Ukoliko to ne učine, dodaje se, biće poslata užasna poruka da u Srbiji postoji institucionalna podrška reafirmaciji nacističkih ideja, a time i svih strašnih posledica koje su one proizvele, ili koje bi tek mogle proizvesti.
 
Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija "Lokal Pres" i Slavko Ćuruvija fondacija.
  • Prezime

    06.12.2023 17:17
    Od '89.
  • Sremica

    06.12.2023 14:29
    Sta je tu cudno?
    Obukla uniformu ideologije koju voli.
  • banat

    06.12.2023 14:27
    Gde nam je opozicija zašto ćute o ovome?
    A da zauzeti su kosovaranjem .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.