Poseta suosnivača Epla Srbiji predizborna podrška Vučiću?

Poseta suosnivača kompanije "Epl" Stiva Voznijaka Srbiji s kojim se danas u Beogradu sastao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i obećao mu državljanstvo, "očigledna je podrška za Vučića".
To je podrška "za njegovu populističku desničarsku vladajuću stranku" pred parlamentarne i lokalne izbore 17. decembra - piše američka novinska agencija AP.
 
AP prenosi da je Voznijak rekao da se oseća "veoma srećnim" što je u Srbiji i da će on i njegova supruga Dženet koja takođe dobija pasoš Srbije, od sada "promovisati" Srbiju, a Vučić je novinarima rekao da je za Srbiju "čast" da uruči pasoše Voznijaku i njegovoj supruzi.
Voznijakova poseta je naišla na neodobravanje opozicionih partija koje su optužile Vladu ili vladajuću stranku da plaćaju Voznijaku za PR nastupe - prenosi AP i navodi da je premijerka Ana Brnabić odgovorila da mu "niko nije platio da dođe u Srbiju".
 
Voznijak je rekao da ga je u posetu pozvao bivši vrhunski srpski teniser Janko Tipsarević, istaknuti član Vučićeve Srpske napredne stranke, prenosi AP.
Američka agencija piše da je Voznijak (73) u novembru doživeo blag moždani udar dok je bio na poslovnoj konferenciji u Meksiko Sitiju.
 
Voznijak je napustio Apple 1985. godine da bi se bavio širokim spektrom drugih interesovanja, ali je ostao vatreni pristalica te kompanije i "evanđelista tehnologije". Učestvovao je u TV programu "Ples sa zvezdama" 2009. godine i bio sudija u onlajn-emisiji "Lovci na jednoroge" koja procenjuje ideje preduzetnika koji se bore za izgradnju startapa, zaključuje AP.
  • Brnabara

    06.12.2023 23:28
    Toliko o tome: https://www.celebrityspeakersbureau.com/talent/steve-wozniak/

    Pa pogledajte. Ko je platio, pa svi mi.
  • Gavril

    06.12.2023 21:03
    Stiv Vozniak naplaćuje pojavljivanje na skupovima 150-300 hiljada dolara i to na skupovima u USA , taj podatak je dostupan na internetu. Nema tu nikakve podrške, ima samo odlaska našeg novca.
  • Nik

    06.12.2023 19:31
    Eto, i taj je gladan para, mada bi čovek pomislio da ih ima dovoljno od Epla. A smešno je ovo isticanje njega kao svetske zvezde (u rangu sportista, pevača, glumaca). Njegov lik je toliko malo poznat da komotno može da šeta gde hoće i da niko ne kaže: evo ga taj i taj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.