Tomislav Radovanović je novi v. d. direktora BIA

Nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za v. d. direktora BIA.
Radovanović je dugo godina radio u MUP-u Srbije. 
 
Jedno vreme proveo je u Francuskoj na mesto policijskog atašea, a potom je postavljen za načelnika Službe za specijalne istražne metode u upravi kriminalističke policije.
Radovanović je potom došao na mesto načelnika za tehniku u agenciju BIA.
 
Predsednik Aleksandar Vučić je 2021. godine za medije rekao kako mu je Tomislav Radovanović otkrio zaveru u bivšem vrhu MUP-a. Vučić je tada rekao da nije odmah verovao ni Tomislavu Radovanoviću jer nije hteo da bude paranoičan.
"Ja sam to video pre mesec, dva ili tri, video sam zvaničnu izjavu koju je potpisao Radovanović, da je nedvosmisleno to što je jedna grupa radila na prikupljanju obaveštajnih podataka o meni i porodici, ja ću ljudima da kažem, to je neko radio po nečijem tuđem nalogu, bili su upleteni inostrani faktori. Gde god bi otišao Danilo, pojavila bi se njegova slika. Kako to da godinu dana nema slika? Bilo je ljudi koji su bili doušnici stranih obaveštajnih službi. Oni su njega pratili, on ih je uhvatio obojicu i kad su shvatili, on je pomislio da su neki sa ulice, uplašili su da želi fizički da se obračuna i izvadili su značke. Kad sam pitao ljude iz MUP-a rekli su da su nekog drugog pratili. Ja nikom nisam verovao, i Radovanoviću sam tražio da mi potkrepi dokazima, ni rođenom bratu nisam verovao. Oni su to radili da bi me naterali da se sklonim", istakao je predsednik.
 
Aleksandar Vulin podneo je ostavku na funkciju direktora BIA početkom novembra. Vulin je ostavku obrazložio time da "SAD i EU traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji".
 
Novog direktora BIA ne može dobiti sve do formiranja nove Vlade Srbije, imajuću u vidu da je trenutni sastav izvršne vlasti u tehničkom mandatu.
  • Sale NS

    07.12.2023 20:06
    Ma pusti to...
    ... nigde da čujemo šta nam je sa tetkinim čedom?
  • Mirko

    07.12.2023 18:57
    "Ne brinite, puska je zakocena."
    Smejurija od sistema, v.d. na celo ozbiljne institucije???
  • BGD 011

    07.12.2023 18:50
    Srbija ne sme da stane
    Ovaj postavljen po istoj semi kao Grcic u EPS-u. Pet, sest godina v.d. dok ne upropasti firmu, ili je privatizuju, a onda cemo pozvati strance da upravljaju i agencijom kao EPS-om. Bravo Vucicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija