Ko je Tomislav Radovanović, novi v.d. direktora BIA: Vučiću otkrio da je prisluškivan

Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA).
Radovanović je bio načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) i važio je za jednog od najozbiljnijih kandidata za direktora policije. 
 
Jedno vreme proveo je u Francuskoj na mestu policijskog atašea.
Radovanović je prešao u Bezbednosno informativnu agenciju, gde mu je nadređeni bio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podneo ostavku.
 
U javnosti je poznat po tome što je u drugoj polovini 2021. na TV Prva govorio o tome da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
"Ubeđen sam i tvrdim da je u MUP-u formirana paralelna struktura sa precizno odabranim ljudima, koji su uspostavili svoju obaveštajnu mrežu kod finansijskih moćnika, tajkuna. Kako kod organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Beograda, a i na teritoriji Srbije sa ciljem stvaranja jedne obaveštajne mreže, a cilj je bio prikupljanje podataka o predsedniku Vučiću i užim članovima njegove porodice", tvrdio je Tomislav Radovanović 8. oktobra 2021. godine.
 
NIN je u februaru ove godine pisao da je, prema rečima samog Vučića, Radovanović njemu otkrio da je prisluškivan. On je naveo i da nije odmah verovao Radovanoviću jer nije hteo da bude paranoičan.
 
Radovanović je izjavio i kako je slučaj Jovanjica bio "plan B te paralelne strukture unutar MUP-a".
 
"Ne mogu da odvojim slučaj Jovanjica od prisluškivanja predsednika Srbije. Što se tiče prisluškivanih razgovora, mogu reći da nijedan nije inkriminušući i da ne postoji nijedan razlog za sumnju. Pošto iz prvog pokušaja nisu uspeli da diskredituju predsednika, prešli su na plan B i pokušali da Predraga Koluviju dovedu u vezi sa bratom predsednika Srbije", naveo je Radovanović.
 
Tomislav Radovanović je i nekadašnji šef Interventne brigade beogradskog MUP-a, a bio je deo najužeg tima Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova, piše "Danas".
 
Zbog iskazane hrabrosti u rešavanju talačke situacije, nagrađen je medaljom za hrabrost Miloš Obilić drugog stepena, a Sindikat srpske policije dodelio mu je i zlatnu plaketu "Dobar oficir".
  • Zeze

    08.12.2023 09:13
    007
    Pa kad si tako profesionalan pa jos na celu bia izvedi na lice pravde sve koji su prisluskivali naseg dragog predsednika jovanicu isteraj do kraja da vidimo ko je to organizovao gradio cuvao i drzo strazu a prazne price neki tajkuni sve organizovali reci imena hapsi ili mozda lazes
  • Bananamen

    08.12.2023 07:39
    Dakle poltron najviseg cina. Decembar je stigao.
  • Vlada Kovačević

    08.12.2023 07:12
    Čuj ovog...Jovanovića bila plan B tajne policijske strukture !
    Ma dal je moguće da tako.otvoreno izmišlja i brani velikog vodju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija