VIDEO: Kurti se na srpskom jeziku zahvalio svima na veri u bolje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je na srpskom jeziku zahvalio svima zbog, kako je rekao, "vere u bolje Kosovo".
VIDEO: Kurti se na srpskom jeziku zahvalio svima na veri u bolje Kosovo
Foto: Beta/AP

"S obzirom na preko 3.260 vlasnika automobila koji su od početka novembra zamenili svoje registarske tablice sa tablicama Republike Kosovo, primećujemo interesovanje za integracijom, i shvatamo i znamo da je isto u interesu svakog građanina Kosova, svih nas zajedno", rekao je Kurti u videu objavljenom na društvenoj mreži Iks.

Kurti je podseto da je ove nedelje bio domaćin posete Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa zahtevom Kosova za pridruživanje Savetu Evrope.
 
"Znamo da članstvo donosi prednosti, posebno pripadnicima nevećinskih zajednica u smislu pristupa Sudu za ljudska prava u Strazburu. Stoga smo i posvećeni aplikaciji za članstvo kao najboljem načinu da obezbedimo zaštitu prava svih na Kosovu“, naveo je Kurti.
On je dodao da te posete dolaze u vreme kada građani Kosova prihvataju svoj evropski identitet ne samo u smislu upravljanja i društva, već i sa šansom da se fizički približe evropskim susedima zbog vizne liberalizacije.
 
 
"Građani Kosova koji žele da posete svoje porodice i da iz prve ruke vide kulturu zemalja šengenskog regiona biće slobodni da putuju bez viznog režima od 1. januara“, rekao je Kurti.
 
On je izrazio zadovoljstvo što se "interesovanje za korišćenje ove mogućnosti proteže širom zemlje, od samog severa do juga, sa porastom broja zahteva za biometrijskim pasošima za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu“.
 
"U svetlu ovakvih nedavnih dešavanja, zahvaljujem svima koji su pokazali veru u bolje Kosovo“, naveo je Kurti.
  • Voldi

    08.12.2023 20:29
    Vrlo korektno!
    Vrlo Evropski!
  • Zanovetalo

    08.12.2023 13:48
    Onaj koji radi i zivi od svog rada i zeli da ostane na pradedovskoj zemlji ne pravi razliku izmedju onog koji vlada i izrabljuje ga.Svejedno je koje je vere i nacije,jer po Bibliji svaka vlast je nasilje.
  • Talac

    08.12.2023 13:00
    Tako nam fali jedan Kurti ovde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.