Zašto je skijaški odmor u Srbiji skuplji nego u Francuskoj?

U Srbiji je u skijaškim centrima uprkos manjku pravog snega otvorena skijaška sezona.
Zašto je skijaški odmor u Srbiji skuplji nego u Francuskoj?
Foto: Pixabay
Turiste i ljubitelje skijanja šokirale su cene, koje su veće i od nekih na poznatim skijaškim destinacijama, u francuskim Alpima, prenosi Euronews Srbija.
 
Cena skipasa i smeštaja porasla je u Srbiji za 25 odsto, iako u skijalištima još uvek nema dovoljno prirodnog snega i staze se uglavnom pokrivaju veštačkim.
Jedan ljubitelj skijanja iz Srbije izjavio je za portal Euronews Srbija da zbog skupog skipasa, hotelskog smeštaja i ostalih aktivnosti ove godine sa porodicom "nažalost ide na skijanje u Francusku".
 
"Imam troje dece koja skijaju. u Francuskoj plaćamo 1.360 evra za put do tamo i nazad autobusom, za smeštaj i za skipas za šest dana u Les Oru. Ovde to ne mogu", rekao je on.
Mnogi ljubitelji skijanja iz Srbije odlaze i u Sloveniju, gde su cene takođe povoljnije, a koja je i mnogo bliža od Francuske, navodi ovaj portal.
 
Goran Mihajlovič iz "Skijališta Srbije" kaže da se nada da su dugoročne meteorološke prognoza tačne i da će biti hladnije, jer je trenutno na Kopaoniku na stazama uglavnom veštački sneg.
"Možemo da pokrijemo 95 odsto staza. Važno je da temperature budu ispod nule da ne bismo bili upućeni na prirodni sneg", rekao je Mihajlović
 
Ipak, čak i s obzirom na postojeće kapacitete, na Kopaoniku već ima mnogo skijaša, a samo prošle nedelje je na tom skijalištu bilo gotovo 13.000 vožnji.
  • Re

    13.12.2023 23:24
    Matematika
    Gledaj da sezona na Kopaonik u traje 50 nocenja.
    Nije 3meseca nego nocenjaI AKO
    Ti za ulozeno Sto imas Stan koji vredi neku sumu para. Ti Gledaj da nemozes da vratis samo 4posto od ulozenog
    Koja Cena onda da Bude a 9meseci nema nikog
    Tako je u vikend naselju vlasnici apartmena to znaju
  • Dejan

    12.12.2023 10:34
    Ilustracija prosperiteta
    Zato sto smo u "zlatnom dobu" i lideri u regionu.
  • Petar

    12.12.2023 10:12
    Zato sto na Kopaoniku moze neko blizak vlasti da gradi dve godine bespravni objekat a da se ne zna ko ga gradi.Sad treba nadoknaditi troskove gradnje i rusenja objekta a nije iskljuceno i izgubljenu dobit

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija