Brnabić: Pomoć od 10.000 dinara i zaposlenima u opštinama - ako bude para u lokalnim budžetima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dogovorila je danas sa predstavnicima Sindikata uprave isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u lokalnim samoupravama u iznosu od po 10.000 dinara.
Kako se navodi, "isplate će biti ukoliko u lokalnim budžetima bude novca za to".
 
"Vlada Srbije uputiće preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po 10.000 dinara, ukoliko za to imaju sredstva", saopštio je njen kabinet.
Brnabić je istakla da je Vlada saglasna sa predlogom sindikata da se zaposlenima sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara 2024. godine osnovice za plate uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara.
Današnji sastanak je nastavak razgovora Brnabić i sindikata koji je dogovoren početkom ove sedmice kako bi se utvrdile mere za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.
 
"Predstavnici sindikata odmah će započeti razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouoprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih", piše u saopštenju.
 
Sindikat i Ministarstvo će izraditi zajednički predlog o iznosu tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.
 
Sastanku je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima, na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, saopšteno je.
  • Dex

    13.12.2023 20:26
    Opljačkani
    Beočinski budžet je prazan odavno tako da sve su opelješili...
  • Filip

    12.12.2023 14:40
    "Vestacku intelegencija"
    Pitao sam "vestacku intelegenciju" da li smo mi normalni?
    Ona kaze: "Ko ovde ne poludi taj - nije normalan"!?!
  • Jovana

    11.12.2023 18:21
    10.000 dinara
    Ma SRAM vas bilo sa tih 10.000, dajte ih sebi, da vam ne bude malo i pomozite rukovodstvu sa niskim primanjima!!!
    Ogorčeni smo na ovu izjavu!!!!
    Kakve su naše plate u lokalnoj samoupravi grada Niša, to je ponižavajuće!!!!
    Najgore plate imamo u Srbiji od svih lokalnih samouprava!!!
    A gde je korigovanje koeficijenta sa višom stručnom spremom??!!!
    Još 10.000 je preporuka ako budzet ima sredstava, a naš u Nišu naravno nikad nema za takve namene jer se i ne planiraju sredstva!!!
    Čelnike Grada Niša uopšte ne interesuje materijalni položaj radnika, to je za svaku osudu!!!!!!
    Sram vas bilo, druge opštine i gradovi su već isplatiti solidarnu pomoć i javna preduzeća takodjer koja imaju 2 i tri puta veće plate od nas bednika u lokalnoj samoupravi, a gde su odgovornosti za posao koji radimo!!!!
    Sramota jedna velika!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija