Dačić otvorio Počasni konzulat Srbije na Palama

Srbija vidi BiH kao prirodnog i bliskog partnera, sa kojim želi da radi na većem međusobnom razumevanju, uvažavanju i izgradnji punog poverenja i saradnje.
Dačić otvorio Počasni konzulat Srbije na Palama
Foto: 021.rs
To je izjavio danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić na otvaranju Počasnog konzulata Srbije na Palama.
 
Dačić, koji je otvorio Počasni konzulat, rekao je da su Srbiji zato važni stabilnost i prosperitet BiH, prenelo je Ministarstvo spoljnih poslova.
On je ukazao na to da Srbija poštuje Dejtonski sporazum i podržava BiH kao jednu državu sa dva entiteta, kao i sve odluke donete u skladu sa nadležnostima i dogovorom tri konstitutivna naroda - Srba, Bošnjaka i Hrvata.
"BiH, a posebno Republika Srpska (RS), dom je za veliki broj Srba. Njihova bolja budućnost je jedan od razloga zbog kojih je Srbija čvrsto opredeljena za svestranu saradnju sa BiH, kao i sa njenim entitetima. Posebnu pažnju pridajemo planiranju i realizaciji zajedničkih projekata, kroz koje gradimo i realnu perspektivu za bolju budućnost", kazao je Dačić.
 
Naveo je da su odnosi sa RS za Srbiju "ne samo dobrosusedski, već i bratski".
 
"Našem narodu u RS želimo jednak prosperitet kao i našem narodu u Srbiji. Takođe, želimo da nastavimo da negujemo naše specijalne i neraskidive veze, te sam uveren da će i otvaranje ovog Konzulata doprineti ovom cilju i dati novi impuls u ostvarivanju još bliže saradnje Srbije i BiH", rekao je Dačić.
 
Dačić je izrazio "posebnu zahvalnost" Predsedništvu BiH što je u kratkom roku dalo saglasnost za otvaranje Konzulata, na čelu sa počasnim konzulom Dejanom Ljevnaićem.
 
Izrazio je uverenje da će Ljevnaić, zahvaljujući profesionalnom iskustvu, ostvariti uspeh upravo u osnaživanju ekonomske saradnje Srbije i BiH, imajuću u vidu da je BiH jedan od najznačajnijih privrednih partnera Srbije.
 
Dačić je rekao i da institucija počasnih konzula u Srbiji ima bogatu tradiciju koja datira od kraja 19. veka, i dodao da Srbija danas ima veći broj konzula nego ikada pre: stotinu, na svim kontinentima.

Teme

BiH
  • Milan

    09.12.2023 14:26
    Pjevac
    Imam zelju,zelja mi je mala da mi peva Ivica sa Pala
  • Cocco

    09.12.2023 13:30
    @mile
    Eh šta sve joj ovaj treba da ispuni da bi bio gospodin.
    Daleko je ovo sada od gospodina. Na žalost, nije jedini. Ni blizu...
  • Ибро Брица

    09.12.2023 12:41
    Није џабе отваро ту ће да буде база за дијаспору гласача ,кад не могу у Београду на фалш личне карте могу на Палама и лепо одатле да убаце колико им фали гласова ,зато се унапред и смешкају због убедљиве победе ,а опозиција наивна ко и до сада

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija