Magla i poledica, na pojedinim putevima ima raskvašenog snega, potreban oprez u vožnji

Vidljivost je od jutros smanjena na putevima na Kopaoniku, na području Loznice i Sremske Mitrovice, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).
Magla i poledica, na pojedinim putevima ima raskvašenog snega, potreban oprez u vožnji
Foto: Pixabay
Zbog niskih temperatura ima poledice na kolovozu. Saobraćaj je umeren na glavnim putnim pravcima i odvija se bez prekida, osim na deonicama na kojima su radovi.
 
Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i apeluju da prilagode brzinu kretanja uslovima.
Na putu I prioriteta održavanja B-21 Divljaka - Ivanjica - Javor i na putnim pravcima III prioriteta održavanja na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara i Vranja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće Putevi Srbije.
 
Na autoputu I A reda broj 1, na deonici petlja Batočina - petlja Pojate, ima mestimično magle i vidljivost je smanjena na 150 metara.
Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na putnom pravcu II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.
 
Teretna vozila se na Batrovcima zadržavaju osam sati
 
Prema informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.
 
Teretna vozila se na Batrovcima, na izlazu, zadržavaju osam sati.
 
Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.
 
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.
  • Profesional

    09.12.2023 11:32
    A kad to nije potreban oprez u saobraćaju? Pitam za kolegu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.