Rok za podnošenje izveštaja o troškovima izborne kampanje ističe sutra

Rok za podnošenje preliminarnog izveštaja o troškovima izborne kampanje Agenciji za sprečavanje korupcije ističe sutra.
Rok za podnošenje izveštaja o troškovima izborne kampanje ističe sutra
Foto: 021.rs

"Podsećam sve aktere koji imaju ovu obavezu da je ispune do sutra, a naša je obaveza da te izveštaje obradimo i sa njima izađemo u javnost", rekao je direktor ove agencije Dejan Damnjanović za TV Prva.

Prema njegovim rečima, Agencija za sprečavanje korupcije ima 140 posmatrača na terenu.
 
Kako je dodao, Agenciji je stigao veliki broj prijava na prekršaje koji nastaju u toku kampanje.
"Mi tu postupamo po dva zakona i to po Zakonu o sprečavanju korupcije i po Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti. Kada je reč o prekršajima i kaznama za njih, ima ih više među kojima je i oduzimanje određenog procenta sredstava, ali ima i krivične odgovornosti", naveo je Damnjanović.
 
Prema informacijama sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, preliminarni izveštaj se odnosi na sve prihode i troškove u vezi sa izbornom kampanjom od dana raspisivanja izbora do 15 dana pre dana određenog za glasanje, što znači da ovaj izveštaj obuhvata period od 1. novembra do 2. decembra ove godine.
  • zztop

    09.12.2023 20:37
    A oće SNS bratija ovo što daje mladima i penzosima iz budžeta smatrat svojim ili našim troškom za njihovu korist ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.