"Građanske inicijative" pozvale Žiofrea da ne prisustvuje otvaranju gasnog konektora pred izbore

Nevladina organizacija Građanske inicijative uputila je otvoreno pismo šefu delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelu Žiofreu.
"Građanske inicijative" pozvale Žiofrea da ne prisustvuje otvaranju gasnog konektora pred izbore
Foto: 021.rs

U pismu su ga pozvali da se uzdrži od učestvovanja u bilo kakvim događajima koji bi mogli biti interpretirani kao podrška vladajućoj stranci, posebno u svetlu predstojećih izbora.

Smatraju da bi najava prisustva Žiofrea na otvaranju gasne interkonekcije u Nišu, zakazanom za 10. decembar, samo nedelju dana pre izbora, mogla biti shvaćena kao takva podrška.
U otvorenom pismu se navodi da je "nepristrasnost Evropske unije od suštinske važnosti za očuvanje demokratskih principa u Srbiji".
 
"Kao zagovornici evropskih vrednosti, smatramo da je naša zajednička odgovornost da osiguramo da izborni proces bude fer, transparentan i slobodan od bilo kakvog uticaja", navode iz Građanskih inicijativa.
  • Баба Грејачица

    10.12.2023 09:06
    И од свега коју корист имају грађани од прикључка ако гас није јефтинији ,Ми смо вам обезбедили грејање,Ми смо угрејали школе,вртиће,домове здравља,Ми смо ко смо Ми смо,живели Ми а платиће те Ви, Ми не плаћамо наше виле ,резиденције,станове грејаћемо се заједно Живела Србија Живео Председник Вучић, Ана покажи новинарима моје рачуне за комуналије и гас, Председниче немам их ни Ја украдоше их Ђиласовци
  • Khm

    09.12.2023 23:41
    Evropa nije nepristrasna, njima otvoreno treba Vucic da potpise nezavisnost Kosova i omoguci nesmetan rad Rio Tintu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija