Sudija Majić: Proglas govori ono o čemu se šapuće, stvorili smo potpuno nenormalno društvo

Sudija Miodrag Majić kaže da je u jednom političkom ambijentu prošlo dosta vremena i da je definitivno trenutak da se podvuku neke linije.
Sudija Majić: Proglas govori ono o čemu se šapuće, stvorili smo potpuno nenormalno društvo
Foto: FoNet (Milica Vučković)
On je ocenio da je inicijativa Proglas mnogima dala nadu i cilj i uverila ih da su promene moguće.
 
Po njemu, inicijatori Proglasa su rekli ono o čemu se stalno šapuće, a to je da smo stvorili jedno potpuno nenormalno društvo.
Napade na inicijatore Majić tumači činjenicom da je za vlast bilo teže da se izbori s četrnaestoro ljudi koje ne interesuju političke funkcije, nego sa svojim političkim protivnicima.
 
"Oni s ProGlasom imaju malo veći problem, jer kao, otkud sad pa vi? Kao, šta vi sad hoćete ako nećete da se talite u tom političkom životu? A kad nećete da se talite, onda ste vi za nas opasni i onda je to već problematično, mi ne znamo sa takvima", objašnjava Majić.
Pokrenuli smo proces i možda ne odmah, ali će do promene sigurno doći, smatra profesorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.
 
Ona misli da je možda i dobro što je Proglas primio napade vlasti, da bi opozicija mogla da radi svoj posao.
 
"Osim toga, nadam se da opozicija kroz fizički kontakt sa potencijalnim biračima uspeva da dođe do građana, a mi srdačno pružamo podršku da se adekvatno predstave sve opcije koje postoje", istakla je Popović.
 
Kako je napomenula, predstavnici Proglasa nikome nisu sugerisali kako da glasa, nego samo koliko je važno da se čuje svaki glas i da se izađe na glasanje.
 
Po njenom mišljenju, opozicija bi trebalo da vidi sinergistički efekat pojave Proglasa sa sopstvenim delovanjem, uverena da ni oni koji su na poziciji ne mogu da vide štetu od toga, jer se promoviše izlazak na izbore.
 
 
Proglas, kako najavljuju, nastavlja da živi i posle 17. decembra.
 
"Proglas je i nastao sa idejom da ne bude jednokratna akcija koja bi samo podstakla na buđenje građanske svesti, već da ostane određena vrsta kontrolora, ko god bude politički upravljao našom zajednicom", nagašava Majić.
 
On poručuje da će bilo koja vlast koja nastavi da nas vodi u pravcu suprotnom od onoga što je rečeno u Proglasu, imati u inicijatorima i potpisnicima ozbiljnog protivnika.
 
Istovremeno, Popović ocenjuje da mi inače imamo prevelika očekivanja od izbora i da svake doživljavamo kao da su sudbinski.
 
Prema njenom mišljenju, to bi trebalo da se menja, kako bi izbori bili rutinska stvar, gde mi kao građani biramo ljude koji će služiti našim interesima.
  • Mićo

    11.12.2023 08:18
    Ajmo nemoralni botovi, treba da se zaradi za otrovani parizer.
  • Ssy

    11.12.2023 08:08
    Glupi ili loši ili uplašeni?
    Mnogi tvrde da nas isti zamlaćuju već decenijama. Oni su deo naroda i loši su. Šta to govori o narodu?
  • Нс бој

    11.12.2023 06:41
    Народу је у понуди лош и гори,па шта да бира,вероватно је народ крив за овакво друштво.Живимо у земљи где нико никад није одговарао за пљачку државе а развукли је ко питу.И онда лопови против лопова а народ бира поштеније,па смешно је.Немогуће је све аномалије друштва исказати уопштено јер их има превише.Болесни смо и то је то,ко год победи неће бити ништа епохално ново,а већина ствари ће се наставити само друга имена.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.