Monitoring informativnog programa pokazao: Vučiću dve trećine vremena

Monitoring centralnih informativnih emisija u novembru pokazao je da je od ukupnih 27 sati programa o svim političkim akterima, 37 odsto vremena pripalo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
To je rekao Zoran Gavrilović, direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) koji je sproveo monitoring.
 
Gavrilović je za televiziju N1 rekao da je Vučić u tim emisijama 88 odsto vremena prikazan pozitivno.
Dodao je da je predsednica Vlade Srbije bila prikazana šest odsto vremena, a Vlada Srbije u celini 21 odsto.
 
"Srpska napredna stranka (SNS) 10 odsto i 59 odsto pozitivnog vremena, Socijalistička partija Srbije 3,3 odsto i 94 odsto pozitivnog. Vlast je, dakle, zauzela više od dve trećine vremena", kazao je Gavrilović.
Kod opozicije, prema njegovim rečima, najviše vremena je imala lista "Srbija protiv nasilja" 9,2 odsto od čega je 46 odsto bilo pozitivno, slede koalicija "Nacionalno okupljanje" sa 3,4 odsto sa 84,1 odsto pozitivno, koalicija NADA sa 2,8 odsto, "Dobro jutro Srbijo" sa 0,9 odsto i Narodna stranka sa 0,6 odsto vremena.
 
"Trend je da imamo dominantnu vlast koja je pozitivno predstavljena. Prosto imamo jednu promociju vlasti, a sa druge strane imamo negativan stav prema proevropskoj opoziciji i marginalizaciju stranaka koje su desna opcija koja bi mogla da uzme glasove SNS-u", kazao je Gavrilović.
  • Davor

    11.12.2023 13:24
    Impresivno za nekog ko ne ucestvuje u izborima.
  • Mare

    11.12.2023 13:09
    I veceras je u Cirilici.Pa kako mu vise ne dosadi i kako ga nije sramota...Auu,strasno
  • Agamemnon

    11.12.2023 12:50
    Realno
    Koliko radi i čini za Srbiju premalo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija