Vlada Srbije: Identifikovani državljani Srbije i osoba iz inostranstva koji su lažno dojavili bombe

Policija je identifikovala nekoliko državljana Srbije, ali i osobu iz inostranstva, koji su proteklih nedelja slali dojave o bombama u beogradskim školama, saopštila je Vlada Srbije.
Vlada Srbije: Identifikovani državljani Srbije i osoba iz inostranstva koji su lažno dojavili bombe
Foto: 021.rs
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova upoznali su predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da je u toku temeljna istraga radi otkrivanja pošaljioca dojava o bombama u beogradskim školama, koja je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu usmerena na prikupljanje materijalnih dokaza prema počiniocima za koje se sumnja da su izazivali   paniku i nered, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, predstavnici MUP i Ministarstva prosvete informisali su premijerku da su preduzeli sve mere i radnje kako bi stepen bezbednosti i zaštite škola bio na najvišem mogućem nivou, kao i da po svakoj pretnji postupaju, što uključuje dnevno oko 2.500 službenika na terenu.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete će u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u takvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa", ističe se u saopštenju. 
  • Ccc

    11.12.2023 15:30
    Ovo je već vređanje inteligencije.
  • pera

    11.12.2023 14:09
    ..
    D. Dj.
  • Gari

    11.12.2023 13:45
    Ime gospodo,ime....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija