"Nehumani uslovi": Nastava u srednjoj školi u Topoli obustavljena zbog problema sa grejanjem

Srednja škola "Kralj Petar Prvi" u Topoli saopštila je da je bila prinuđena da danas obustavi nastavu zbog problema sa grejanjem.
"Nehumani uslovi": Nastava u srednjoj školi u Topoli obustavljena zbog problema sa grejanjem
Foto: Pixabay
Kolektiv škole je u žalbi povodom "neadekvatnih i nehumanih uslova za održavanje nastave", upućenoj Privremenom organu Opštine Topola, naveo da su na prekid nastave bili prinuđeni posle više neuspelih obraćanja i apela da se reši taj problem.
"Nailazimo na ogromno nezadovoljstvo učenika i roditelja, kao i na optužbe da mi, profesori, prikrivamo ćutanjem stanje u školi. Mi smo konstantno ukazivali na probleme i sedeli sa decom u hladnim učionicama, radeći svoj posao u jaknama, u nehumanim uslovima", navodi se u žalbi, koja je objavljena na Fejsbuk stranici škole.
Naveli su da je temperatura u zbornici jutros u osam sati bila 7,9 stepeni, a kasnije u toku dana 9,8 stepeni, kao i da su zaposleni ostali u školi, a da su deca koja nemaju prevoz smeštena u dve učionice u kojima su uključene grejalice.
 
Škola je saopštila da je sa situacijom upoznata i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, koja je posetila tu školu u četvrtak, 7. decembra.
 
"Napominjemo da ćemo, ukoliko se urgentno ne reši problem grejanja, biti prinuđeni da do daljeg obustavimo nastavu, da ne zaključimo ocene, a samim tim i da ne završimo polugodište", navodi se u žalbi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija