Preminuloj novinarki Gordani Suši stigao poziv za glasanje

Poziv za glasanje na vanrednim parlamentarnim i beogradskim izborima 17. decembra stigao je i na adresu poznate novinarke s prostora bivše Jugoslavije Gordani Suši, koja je preminula u junu 2021.
To su objavile njene ćerke na društvenim mrežama.
 
Gordana Suša preminula je 22. juna 2021. godine i počiva u "Vrtu sećanja" na Novom groblju u Beogradu.
"Ne znam šta drugo da kažem, osim da smo ostale škokirane činjenicom da je naša majka, koja je preminula pre dve godine, dobila poziv za glasanje", rekla je FoNetu Gordanina starija ćerka, pozorišna rediteljka Anja Suša.
 
Moja sestra i ja jesmo šokirane, mada ne i sasvim iznenađene, dodaje ona.
 
"Sistem glasanja 'mrtvih duša' odavno je poznat, ali, valjda čovek ne veruje do kraja dok se njemu ne desi", rekla je Anja Suša.
Gordanina mlađa ćerka Vana, koja je trenutno u inostranstvu, zamolila je prijateljicu da proveri da li je na njenu adresu stigao poziv za glasanje.
 
Uz odgovor je dobila i fotografiju sa pozivima koji su stigli i na adresu njene majke za biračko mesto u beogradskoj opštini Palilula.
 
Ona je FoNetu rekla kako "ne želi da spekuliše da li je reč o birokratskoj brljotini ili o manipulaciji biračkim spiskovima".
 
"Ogorčena sam, mada se iskreno nadam da 'glas' naše majke neće biti zloupotrebljen i završiti na nekom izbornom listiću u glasačkoj kutiji. Ali, to više nije stvar nečijeg političkog i ljudskog poštenja, već, čini mi se, stvar pravosuđa, jer sam ubeđena da ovaj poziv nije usamljen slučaj", rekla je Vana Suša.
 
Prema izbornim rokovima, pozivi za glasanje na izborima 17. decembra moraju biti dostavljeni do ponedeljka 11. decembra u ponoć. Zakon propisuje da birači moraju da dobiju obaveštenje o danu, svom biračkom mestu prema adresi stanovanja i vremenu glasanja.
  • Dr

    12.12.2023 22:10
    Moj otac je umro pre 5 god i nije dobio poziv
  • Cudo nevidjeno

    12.12.2023 17:57
    Cekajuci strica
    Policijska akcija vracanja oruzja i kontrole po kucama.
    Trazi nas policija.
    Komsiji nece da kazu zasto, samo da kaze da su bili.
    Jedva su nam rekli zasto su dolazili.
    Traze coveka koji je bio, BIO lovac.
    Zove se isto kao moj muz.
    To je njegov pokojni stric.
    Pokojni je vise od 10 godina.
    Digitalizovani smo.
    Cekamo strica na glasanju.
    Jedva cekam da se pohvalim ovim dostignucima nove tehnologije.
    Prvo Ani Brnabic i da joj se zahvalim na ovim dometima.
  • @Svi su isti

    12.12.2023 14:49
    Nisu svi ni blizu, svi su bolji od SNSa.
    A bojkot svih znaci glasanje za SNS.
    Tako da lepo kazi "ja podrzavam SNS, pa sta" a ne tako klosarski

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".