Đilas: Srbija ne bira između Vučića i mene, već između normalnog života i ovog kako sada živimo

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, treći na listi "Srbija protiv nasilja" za republičke izbore, rekao je da Srbija 17. decembra ne bira između njega i Aleksandra Vučića.
Đilas: Srbija ne bira između Vučića i mene, već između normalnog života i ovog kako sada živimo
Foto: 021.rs
Kako je rekao, na izborima će građani birati "između normalnog života bez neizvesnosti i ovoga kako danas živimo".
 
"Ako u Beogradu izađu svi koji smatraju da je sramota da imamo gradonačelnika koji ljude naziva majmunčinama, čiji su saradnici krali na projektima za smanjenje vršnjačkog nasilja u zemlji u kojoj je dete ubilo osmoro dece, ako izađu svi koji hoće da Beograd bude Beograd - ubeljivo ćemo pobediti", rekao je Đilas u intervjuu za današnju Politiku.
On je naveo da to važi i za Srbiju.
 
"Ako izađe samo pet odsto građana više nego na prethodnim izborima, doći ćemo u situaciju da stranke za koje glasaju ljudi koji ne podržavaju vlast mogu da formiraju tehničku vladu. A što se tiče aduta, najjači adut su konkretana rešenja koja nudimo za stvaranje pristojne i stabilne Srbije, ali i sama vlast Aleksandra Vučića i to što su od Srbije napravili, čega je svesna i većina glasača SNS-a", istakao je Đilas.
Na pitanje koliko je uveren u pobedu u Beogradu i ko su mogući koalicioni partneri, on je rekao da veruje da će Beograđani masovno izaći na izbore i glasati za listu "Srbija protiv nasilja" i profesora Beogradskog univerziteta Vladimira Obradovića, koji je kao nestranačka ličnost kandidat za gradonačelnika.
 
"Partnere vidim u svim opozicionim strankama čiji glasači podržavaju odlazak SNS-a s vlasti", naveo je Đilas.
 
Rekao je da veruje da su glasači svih opozicionih stranaka za dekriminalizaciju zemlje i da se ona oslobodi od korupcije, kao i "da su svi za to da se zaustavi divljanje cena, da su svi protiv nastavljanja preteranog zaduživanja, da su svi za slobodne medije, da svi smatraju da treba da podržimo domaću privredu, da treba da uložimo u poljoprivredu, da pomognemo našem narod na Kosovu i Metohiji".
 
"Stvari oko kojih se ne slažemo biće stavljene sa strane dok se posle oslobađanja medija ne održe fer i pošteni izbori", poručio je Đilas.
  • @@dax@tastina

    12.12.2023 12:13
    NIJE, on je radio neke druge isto tako bahate, bezobzirne i kretenske stvari. Ne znam kako ti ali ja ne želim da biram između Zvezde i Partizana oboje su krš. Neću ove ali još više neću da se ti drugi pobedonosno vrate. I na kraju potpuno je jasno da je pola prvih sad u drugima i da po potrebi igraju i za zvezdu i za partizan. I na kraju što kažu nije Đilas jedina opozicija pa da biramo ko u americi mada je ovo najsličnije tome poštio su i u americi i jedni i drugi u stvari isti.
  • Gazda

    12.12.2023 12:10
    SVI oni jmaju "gazdu" tamo negde... Svi se bore za vlast - za tog gazdu, koji će vući poteze i odlučivati o sudbini ovog naroda bilo ko da pobedi. U svakom slučaju, narodu ni sa kim od njih ne može biti dobro. Oni ne vide narod. Vide samo svoju dobit i nagradu od gazda ako pobede. A zna se, jači "gazda" pobeđuje.
  • @zamena teza

    12.12.2023 11:35
    razuma bezx
    Ne, nego su opozicija vucicev ministar radule, koji je smislio izreku "da ovi odu a da se oni ne vrate" i njegov drugar boris, koji je u toj izreci "oni sto treba da se ne vrate", a svojim delovanjem je "napravio ove sto treba da odu"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.