Poziv za glasanje dobio i Grujica Spasović koji je preminuo pre tri godine

Nakon pokojne novinarke Gordane Suše, poziv za glasanje stigao je i prvom glavnom uredniku Danasa Grujici Spasoviću, koji je preminuo pre malo više od tri godine.
Poziv za glasanje dobio i Grujica Spasović koji je preminuo pre tri godine
Foto: 021.rs
Da je Spasoviću stigao poziv, Danasu je potvrdila njegova supruga Mirjana. Kako je istakla, u ponedeljak je pronašla poziv u poštanskom sandučetu i zaprepašećno konstatovala da je poziv stigao i njenom pokojnom suprugu.
 
"Za prethodne izbore mu nije stigao poziv i sećam se da sam razmišljala kako su ažurni u brisanju iz biračkog spiska. Nije mi palo napamet da proveravam da li je i dalje upisan", kazala je Spasović.
Ona je naglasila da će ovoga puta na biračkom mestu proveriti da li je upisan u spisak.
 
"Zahtevaću da se poništi listić ili na neki drugi način onemogući da neko glasa na Grujino ime, ako je i dalje upisan u spisak", kazala je Spasović.
Slično iskustvo kao supruga Grujice Spasovića imale su ćerke novinarke Gordane Suše.
 
"Ne znam šta drugo da kažem, osim da smo ostale šokirane činjenicom da je naša majka, koja je preminula pre dve godine, dobila poziv za glasanje", rekla je ranije FoNetu Gordanina starija ćerka, pozorišna rediteljka Anja Suša.
  • Nikola

    12.12.2023 22:34
    @Komsa
    Teoretski ste u pravu. Mrtav covek ne moze da izadje da glasa. Prakticno, niste ukacili sta se sprema. Komisija na glasackom mestu ne poznaje bas svakog glasaca niti proverava da li je cip ms licnoj karti pravi. Znaci, glasac dolazi sa pozivom, "pravom" licnom kartom i glasa. Da li je to onaj mrtav ili ziv placenik to je nebitno, glasao je. Zna se za koga. Mozda nece proci milion, koliko je vise glasaca, ali 500-600 hiljada i puna saka brade.
  • Lalo

    12.12.2023 17:16
    hau jes no
    @Zoran

    Ne znači, ali apsolutno ne znači, jer ne postoji izlazni cenzus, niti uopšte znači u D'ontovom sistemu raspodele poslaničkih mesta. Jadno je kada se neko trpa da nešto zna, a zapravo nema pojma ili je, još gore, maliciozan.
  • Dosta lupetanja

    12.12.2023 17:07
    @Зоран
    Ne znači! I to nimalo ne znači, niti onima koji su većina niti onima koji hoće da se probiju na izborima. Izlaznost nije važan faktor i umrli ljudi na spisku ne otežavaju nikome dolazak do cenzusa. Cenzus je procentualna granica broja birača koji su glasali a ne njihovog ukupnog broja. Vidiš li kako uskličnik na kraju rečenice nikako ne znači da si u pravu? A imam ga vidiš i ja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija