Odbačene tužbe protiv Fondacije "Alek Kavčić": Ocenjene kao neosnovane

Fondacija "Alek Kavčić" primila je presudu Privrednog suda u Beogradu kojom se odbacuju kao neosnovane tužbe podnete protiv Fondacije od strane izdavačke kuće "Klett".
Odbačene tužbe protiv Fondacije "Alek Kavčić": Ocenjene kao neosnovane
Foto: 021.rs
Neosnovanost glavne tužbe, kako se navodi u saopštenju koje prenosi N1, bila je usmerena na to da besplatni udžbenici koje Fondacija nudi u digitalnom formatu nisu odobreni od strane Ministarstva prosvete.
 
Odluka Privrednog suda u sporu koji je bio vredan 3,6 miliona dinara treća je od osam koja je doneta u korist Fondacije "Alek Kavčić" ili profesora Kavčića, dok su za ostale sporove procesi i dalje u toku.
Odlukom Privrednog suda, u prvom stepenu, pokazano je jasno sa stanovišta prava da je pokušaj diskreditacije i osporavanja rada Fondacija na nepravedan način samo pokušaj da se ospori nastojanje da se uvede institucija besplatnih udžbenika za sve đake u Srbiji, navodi se.
 
"Odluka Privrednog suda potvrđuje neosnovanost optužbi koje su iznete protiv Fondacije 'Alek Kavčić', te ukazuje na integritet i ispravnost naših postupaka. Ovakav ishod samo potvrđuje da je Fondacija 'Alek Kavčić' posvećena transparentnosti, etičkom radu i ostvarivanju svojih ciljeva u skladu sa zakonima i propisima i da ima pravo da nastavi sa ciljem da svaki đak u Srbiji koristi besplatne udžbenike koji su odobreni od strane Ministarstva prosvete", izjavio je njen osnivač Aleksandar Kavčić.
Kavčić je dodao da ovo nije prvi put da se Fondacija suočava s takvim neopravdanim optužbama, ali da su dosledni u odbrani svojih vrednosti i integriteta.
 
"Nastavićemo s radom na uvođenju insitucije besplatnih udžbenika, promociji obrazovanja, pružanju podrške kako đacima tako i nastavnicima i doprinošenju društvenom razvoju, u skladu sa našim definisanim ciljevima. Verujemo u pravdu i domaće zakone", zaključio je Kavčić.
 
Izdavačka kuća "Klett" ima pravo žalbe i obavezuje se po presudi da plati troškove suđenja Fondaciji "Alek Kavčić".
  • VVV

    12.12.2023 15:15
    Za dobro delo treba trud
    Zlo ne postoji, kao što ne postoji ni mrak. Zlo je odsustvo dobra, kao i što je mrak odsustvo svetla.
  • RV

    12.12.2023 14:51
    Na delu je razdvajanje srpske dece na prvosrbijance i drugosrbijance. Morbidno.
  • J

    12.12.2023 14:38
    Danas besplatni udžbenici, sutra besplatni nastavnici. U stvari ovo drugo ćemo mi sami organizovati, blizu smo tog cilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija