Vučić u Novom Pazaru: Bošnjaci treba da budu više zastupljeni u svim državnim institucijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je na predizbornom skupu u Novom Pazaru da u svim državnim institucijama Bošnjaci treba da budu više zastupljeni.
Vučić u Novom Pazaru: Bošnjaci treba da budu više zastupljeni u svim državnim institucijama
Foto: FoNet
Vučić je u Sportskoj hali "Pendik" rekao da, iako neki tvrde suprotno, on podjednako brine o svim građanima.
 
"Srbija je jednako vaša koliko i moja i morate da imate jednaka prava. Država zato jednako ulaže ovde, kao i u ostalim delovima Srbije", kazao je Vučić.
Aktuelni predsednik Srbije je članovima i simpatizerima partije kojoj pripada (SNS) i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) nabrojao infrastrukturne objekte koji se u Novom Pazaru i Sandžaku grade, ili će se graditi, kao što su Klinički centar, autoput preko Pešteri, srednja škola u Sjenici, stadion.
 
"Mi uradimo sve što obećamo, iako ponekad kasnimo", rekao je Vučić.
Predsednik je dodao da svi ti (infrastukturni) radovi nisu i dovoljni, i da će dovođenje ozbiljnog investitora, "koji bi Novi Pazar pretvorio i u industrijski centar" biti veliki uspeh.
 
 
On na skupu nije jasno odgovorio na molbu koju je prethodno izneo predsednik SDPS Rasim Ljajić da Srbija u Ujedinjenim nacijama (pošto je prethodno bila uzdržana) glasa za rezoluciju u korist Palestinaca.
 
Ljajić je to zamolio Vučića u svom obraćanju, posle poruke članovima i simpatizerima svoje stranke da daju glas SNS-u.
 
Lider SDPS je ocenio da će Sandžačka demokratska partija (SDP), odnosno partija koju je osnovao pre SDPS-a i koje slove za sestrinske stranke, i posle 15 godina na vlasti u Novom Pazaru 17. decembra ostvariti "veličanstvenu" pobedu.
 
On je rekao i da se "u svakom delu grada nešto gradi i da Novi Pazar nikad nije bio bolji i lepši". Ljajić je, ipak, naglasio da pobeda u lokalu "neće značiti ništa", ukoliko SNS ne ostvari ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima.
On je kao razloge da građani svoj glas daju listi SNS-a, na kojoj je i njegova parija, to što "pobeda Vučića" znači veće učešće SDPS-a u vladi.
 
"To znači i da glasate za Muamera Bačevca (poslanika u prethodnom skupštinkom sazivu)", rekao je Ljajić.
 
Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić je u sandžačkim opštinama uradio sve što je obećao, "i više od toga, a njegova lista nudi rešenja za život sad i odmah".
 
SDPS je večerašnji skup prethodno najavila kao svoj završni preizborni miting u Novom Pazaru.

Komentari 12

  • Hm...

    13.12.2023 13:36
    "Mi uradimo sve što obećamo, iako ponekad kasnimo", rekao je Vučić.

    Znači, da se spreme za put svi oni kojima su obećavali sendvič i stočni vagon
  • A3

    13.12.2023 07:11
    Viče telal po čaršiji
    Vrdalama se toliko dernja ovih dana da će izgubiti glas ako ne počne da pije rovita jaja izjutra.
  • felix

    13.12.2023 06:31
    podržavamo
    ONI SU NAŠA BRAĆA I državljani Srbije !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.