U zgradi SPS u Nišu otvorena Spomen sala "Slobodan Milošević", najavljen i spomenik

U zgradi koja pripada Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) u Nišu Velika sala od danas nosi naziv Spomen sala "Slobodan Milošević".
Ispred ulaza u salu postavljena je tabla sa imenom bivšeg predsednika SPS, kao i njegova slika koju su danas otkrili njegov unuk Marko Milošević i predsednik Gradskog odbora SPS Igor Novaković.
 
Predsednik niških socijalista je tom prilikom rekao da će i u sali biti postavljene fotografije Slobodana Miloševića, a najavio je i postavljanje njegovog spomenika u dvorištu zgrade SPS.
"Pošto vidimo da se Nišlije ne bune zbog spomenika Draži Mihajloviću u Ulici Vuka Karadžića, mi ćemo na proleće kod nas u dvorištu podići spomenik Slobodanu Miloševiću. To će biti zahvalnost niških socijalista za sve ono što je Milošević učinio za Niš, a učinio je mnogo", istakao je Novaković i dodao da je on "živi svedok tih događanja".
 
"Auto-put je išao kroz centar grada i da Milošević nije dao novac tada, ne bi bilo zaobilaznice oko Niša. Da li mislite da je kej na Nišavi mogao da se izgradi od novca iz gradskog budžeta? Nikako, a Nišava je pre toga nekoliko puta plavila grad", izjavio je Novaković.
On je kazao da će socijalisti, kao odbornička grupa u Skupštini grada Niša, podneti inicijativu da jedan od bulevara u tom gradu ponese ime Slobodana Miloševića.
 
"Mi kao socijalisti smatramo da to dugujemo bivšem, pokojnom predsedniku", izjavio je Novaković.
 
Dodao je da se socijalisti nisu bunili, kada je jednom bulevaru u Nišu dato ime Zorana Đinćića iako su braća Tasković, kako se ranije bulevar zvao, narodni heroji iz Drugog svetskog rata.
 
"Mislimo da nije prošlo dovoljno vremena i smatramo da Zoran Đinđić ne zaslužuje bulevar, ali to nikada nismo rekli. Dali su i ime ulici po Dragiši Cvetkoviću, umesto Božidara Adžije, koji je zaklan u Jasenovcu. To je jedno nepoštovanje istorije, a narodi koji ne poštuju istoriju neće imati budućnost", izjavio je Novaković.
Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića je na pitanje koliko je upoznat sa politikom svog dede 90-tih, a kojeg se mnogi sećaju po lošim stvarima, rekao da mu je žao svakog čoveka koji je doživeo bilo kakvu nepravdu i nesreću u tom vremenu, ali da ne bi mogao da se u potpunosti složi sa tim da je to zbog politike koju je vodio njegov deda.
 
"Mi se jesmo našli na udaru velikih sila, ali nismo želeli rat, nismo želeli da se SFRJ raspadne, niti smo želeli bombardovanje, i napade na našu teritoriju. Inflacija je bila posledica sankcija, a uzrok tih sankcija je bio u tome što smo mi branili našu državu i naš narod", rekao je Milošević i zaključio se ne može sve što se dešavalo u zemlji stavljati na teret jednom čoveku.
  • BoeserWolf

    13.12.2023 23:16
    Dižite zlobi spomenik, imaćemo bar sta da rušimo.

    Ne možete vi toliko nasih para dati na spomenike, koliko spomenika možemo srušiti.
  • Гаринча

    13.12.2023 20:55
    Изгледа ће и Ивица добити воштану фигуру у маузолеју Марица
  • SAO Krajina

    13.12.2023 20:05
    Neka otvore i izložbu poginulih zbog Miloševićevih suludih ideja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija