Policajka koja je otkrila da je Vučićev kum drogiran izazvao udes: "Javnost mora da zna"

Policajka Katarina Petrović, zahvaljujući kojoj je javnost saznala o nezgodi koju je izazvao predsednikov kum Nikola Petrović, kaže za NIN da vidi sebe u policiji nakon završenih pravnih postupaka.
"Smatram da javnost mora da bude obaveštena o radu institucija, a da su institucije dužne da neselektivno sprovode zakone", rekla je Petrović u intervjuu za nedeljnik NIN.
 
Nikola Petrović, nekadašnji generalni direktor Javnog preduzeća "Elektromreža Srbije" i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, učestvovao je 6. marta 2023. u saobraćajnoj nezgodi na Dedinju. Upravljajući vozilom marke "mercedes meklaren" zakucao se u ogradu u Užičkoj ulici kod broja 46. Tom prilikom oborio je tri stuba i udario u auto marke "opel korsa", a u sudaru su povređene dve žene.
 
On nikada nije optužen.
S druge strane, Katarina Petrović je uhapšena 3. jula i zatim joj je određen pritvor. Nakon reakcija i protesta građana policajka je puštena iz pritvora.
 
U Višem tužilaštvu u Beogradu, koje vodi Nenad Stefanović, podignut je čak optužni akt protiv nje, iako je bilo jasno od početka da to tužilaštvo ne može biti nadležno, a zatim je predmet ipak prebačen u njeno Valjevo, piše NIN. Postupak je počeo, a ona se od hapšenja nalazi pod suspenzijom u policiji.
"Neposredno pre nego što sam narodnoj poslanici poslala tu informaciju slušala sam direktan prenos zasedanja Narodne skupštine, na kojoj je gospođa Marinika Tepić već iznela sve podatke vezane za saobraćajnu nezgodu. Kada sam izvršila uvid u našu, policijsku evidenciju, videla sam da je sve što je ona ispričala na toj sednici tačno, a takođe sam videla da je prilikom uviđaja izvršeno testiranje Nikole Petrovića na narkotike, kao i to da je tim testom utvrđeno da je pozitivan na kokain. Specifično je bilo to da u tom izveštaju nije navedeno da je prema njemu primenjena mera obaveznog policijskog zadržavanja, što je praksa u takvim situacijama. Tada sam osetila potrebu da joj kažem da je sve to što je ispričala istina, odnosno da tako i piše u našim evidencijama", rekla je Petrović za NIN.
 
Kaže da su u prostorije Policijske uprave u Valjevu došli policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, koji su sa njom "obavili vrlo neprofesionalan i evidentno politički obojen razgovor".
 
"Nakon prvog informativnog razgovora sa policijskim službenicima Sektora unutrašnje kontrole, koji je trajao oko tri sata, a u kojem su mi postavljali pitanja kao da sam državni neprijatelj, strani plaćenik i domaći izdajnik, shvatila sam da mi je za dalje potrebno da pored sebe imam i pravnog zastupnika, odnosno advokata, iako sam bila svesna da nisam učinila nikakvo krivično delo", rekla je ona.
 
Ona je za NIN ispričala i da je prvi razgovor koji je imala sa ljudima iz MUP bio, kako kaže, jako neprofesionalan i neprijatan.
 
"Pitanja koja su mi postavljali najmanje su imala veze sa mojim postupanjem (pristup evidenciji). Uglavnom ih je zanimalo šta to meni ne odgovara u ovoj državi, zašto sam i sa kim išla na protest 'Srbija protiv nasilja' u Beogradu i tome slično. Kada su 3. jula 2023. godine došli u Valjevo da me hapse, ponašali su se kao da su uhapsili Osamu bin Ladena lično. Osiono, gordo, nadmeno, svojim stavom su mi jasno stavili do znanja da neću dobro proći, jer sam 'takla gde se ne dira'", ispričala je sagovornica NIN-a.
Upitana da li je očekivala da će biti ovakve represije prema njoj, s obzirom na to da se radilo o kumu predsednika države, kaže da u početku nije očekivala bilo kakvu represiju, jer je bila ubeđena, kao i sada, da nije uradila ništa loše.
 
Ceo razgovor sa Katarinom Petrović čitajte u današnjem NIN-u.

Komentari 51

  • Vidra

    17.12.2023 21:50
    Simili similis
    gaudet.
  • T

    15.12.2023 09:23
    T
    Javnost zna i mnogo vise od drogiranog i bahatog kuma ali pravosedje neradi svoj posao i imamo ovo sto imamo nadam se do 17?! U suprotnom ako prodju radice jos gore stvari…ko je sledeci ili cije ce dete biti sledece?! Moramo ih oterati i privesti pravdi po svaku cenu!!!
  • Robot

    15.12.2023 09:16
    Polako dolazimo do suštine.
    Sad ću vam reći nešto što neće da vam se svidi.
    Ti policajci i tužioci koji su se usudili da obavaljaju svoj posao časno, oni su pravi junaci našeg doba.

    A znate šta smo mi? Mi smo "junaci na tastaturi". Moram ovako uvijeno jer mi ne bi objavili komentar. Ali rekao bi da smo nešto što počinje na slovo G.

    Nismo te ljude zaslužili.

    Jel vam drago što ti ljudi postoje? Naravno. Gde je onda podrška? Pa.... Ali to im je bilo u opisu posla? a? E pa ne bih rekao. Oni su svoje živote upropastili. A zbog koga? Zbog internet ratnika.

    Sistem je truo. Ali taj sistem nisu samo ti političari. I mi letargični junaci smo takođe deo tog sistema.

    Znate kad će nam biti bolje, Kad zaslužimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.