U ponoć počinje predizborna tišina

U Srbiji večeras u ponoć počinje predizborna tišina uoči parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, koja će trajati do nedelje, 17. decembra u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta.
U ponoć počinje predizborna tišina
Foto: Pixabay
Tokom predizborne tišine zabranjena je izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.
 
Na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.
Ako se ta odredba ne poštuje, birački odbor se raspušta, a glasanje se na tom izbornom mestu ponavlja.
 
U Srbiji je ove godine promenjen Zakon o elektronskim medijima kojim se zabranjuje funkcionerska kampanja, pa je medijima bilo zabranjeno da od 17. novembra izveštavaju o aktivnosti funkcionera koji su i kandidati na izborima sa otvaranja infrastrukturnih radova i objekata.
Birači će na vanrednim parlamentarnim izborima moći da glasaju za 18 lista, za 14 lista u Beogradu i 13 lista na pokrajinskim izborima.
  • ...

    14.12.2023 17:36
    Da li se to odnosi i na diktatora?
  • čiča

    14.12.2023 12:55
    hvalim te Bože
    Hvalim te Bože. Naslušali smo se svakojakih gluposti. Što gluplji, to glasniji.....
  • Deklaracija o

    14.12.2023 11:36
    sankcijama Rusiji
    Taman za predizbornu tišinu, došla je Deklaracija Zapadni Balkan i EU o sankcijama Rusiji i priznanju nezavisnosti Kosova koju je Vučić i SNS prihvatio. Sad će da se trude da sakriju od građana Deklaraciju o sankcijama Rusiji koju su prihvatili. Ali postoji internet, ako se vest proširi među Srbima do nedelje i izbora. eto SNS-a ispod 10%.
    Posetiću po istraživanju 89% građana Srbije je protiv sankcija Rusiji, tako da će ih ova vest od juče iz Brisela i Deklaracija o sankcijama Rusiji koju je Vučić prihvatio zanimati pred izbore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".