Veliki skup inicijative ProGlas večeras u Beogradu: Bodiroga i Kojo specijalni gosti

Veliki skup inicijative ProGlas biće organizovan večeras u Beogradu, sa početkom u 20 časova.
ProGlas je do sada potpisalo više od 180.000 građana. 
 
Slogan večerašnjeg skupa je "Beograde, vrati se sebi". Gosti koji su posebno istaknuti su nekadašnji košarkaš Dejan Bodiroga i glumac Nikola Kojo, a događaj će moderirati Zoran Kesić.
Na skupu će biti izvedena pesma "Beograd" Vlade i Bajke, a u čijem snimanju su devedesetih učestvovali jedan od pokretača inicijative Dragan Bjelogrlić, te učesnik događaja Nikola Kojo.
 
Upravo je i ova pesma poslužila za slogan večerašnjeg skupa, s obzirom na to da u njoj postoji stih "Beograd moj sebi me vrati".
 
Najavljeni su nastupi i benda Eyesburn, te muzičara Sevdah Baby.
Inicijativu je pokrenulo 14 uglednih pojedinaca, među kojima su akademici, profesori, glumci, reditelji, pisci, novinari. Neki od pokretača su bivši predsednik SANU Vladimir Kostić, bivša rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, novinarka Biljana Stepanović, akademik Ljubomir Simović...
 
"Srbija je naša zemlja i zato je ovo zajednička borba u kojoj treba da dokažemo kakvi smo i koliko nas je. Ta borba je zasnovana na lekcijama prošlosti, jasnom uvidu u sadašnjost i, što je ključno, posvećena budućnosti Srbije", piše u inicijativi ProGlas.
 
Od pokretanja inicijativa organizovano je dvadeset tribina u gradovima širom Srbije, na kojima je ukazivano zašto je važno da ljudi glasaju i na kojima se razgovaralo o stanju u društvu.
  • NS posmatrac

    14.12.2023 15:23
    Izbori
    Svi treba da izadju na izbore u sto vecem broju i pozicija i opozicija.
    Posle glasanja ili neglasanja nema kajanja.
    Birajte da vas posle negrize savest, a najgore je kada se neglasa.
    Ovi sto kazu da nemaju za koga su trrbali da se organizuju pa da ucestvuju na izborima.
    Ali kad vec nece da ucestvuju nek nadju najmanje zlo i nek glasaju za njega.
  • @Инспектор Вишекруна

    14.12.2023 15:02
    Jako mi se sviđa vaš komentar a u kontekstu članka o tome koja muziku je Vučić slušao u kolima. Takvo licemerje je moram priznati umetnost.
  • Mira

    14.12.2023 14:40
    O Proglasu
    Toliko ružno pričaju o neistomišljenicima da mislim da škode svojim delovanjem. One koji su za njih ne treba da ubeđuju, a one koji ne misle tako odbijaju svojom agresivnošću prema drugačijem mišljenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".