Mađarska izručila Francuskoj Filipa Koraća

Mađarska je izručila Francuskoj srpskog državljanina Filipa Koraća, osumnjičenog pripadnika mafijaškog klana na Balkanu.
Mađarska izručila Francuskoj Filipa Koraća
Foto: Pixabay
On je u utorak stavljen u pritvor zbog pranja novca i zbog trgovine drogom i oružjem, saopštilo je danas parisko tužilaštvo. 
 
Filip Korać je uhapšen 3. oktobra u Mađarskoj.
 
On se nije protivio predaji francuskim vlastima početkom decembra, naveo je sud u Budimpešti.
 
Tereti se za organizovanje grupe koja se bavi trgovinom droge, što je krivično delo za koje je propisana kazna doživotnog zatvora, kao i za uvoz droge i trgovinu drogom, pranje novca u organizovanoj bandi i kršenje zakona u vezi sa oružjem, navodi parisko tužilaštvo.
Kako se navodi iz istih izvora, izručenje je sprovedeno zahvaljujući saradnji agencija Evrodžast i Evropol, uz zajedničku istragu sa timom iz Monaka.
 
"Osumnjičeni osporava činjenice i postupak koji se vodi na osnovu neselektivnog i opšteg praćenja koje narušava slobodu pojedinca", rekao je njegov advokat Buzijane Behilil.
 
U okviru slučaja u kojem se tereti Filip Korać, početkom oktobra već je optuženo najmanje jedanaest osoba, uključujući nedavno penzionisanu policajku.
 
Slučaj je pokrenut nakon dešifrovanja komunikacije preko aplikacije Sky i analize bankarskih i finansijskih transakcija.
 
Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) pisala je krajem oktobra da je srpski državljanin Branimir Vujović uhapšen u Francuskoj zbog sumnje da je učestvovao u švercu kokaina i oružja i u pranju novca od droge, povezan sa nedavno uhapšenim Filipom Koraćem, ali i sa ljudima iz vlasti u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija